Faruk Bildirici'nin yazısının ardından Star Elif Çakır'ın Kabataş yazısını yeniden internet sitesine koydu

Bildirici, Star yönetimiyle konuştuğunu yazmış ve yazının neden kaldırıldığıyla ilgili net bir yanıt alamadığını belirtimişti

Gazeteci-yazar Faruk Bildirici "Fatih Portakal, Kabataş ve Elif Çakır'ın yazısının silinmesi" başlıklı yazısında Elif Çakır'ın 2013'te Star gazetesindeki Kabataş yazısının internet sitesinden kaldırıldığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu yazının ardından Star gazetesinin yazıyı yeniden internet sitesine yüklediği görüldü.

Faruk Bildirici, Gezi eylemleri sırasında Star'da Elif Çakır'ın yazdığı  “Kadınlar küfrediyor, erkekler vuruyordu” başlıklı yazıya gazetenin internet sitesinden kaldırıldığını bunun üzerine Star yönetimini aradığını ama net bir yanıt alamadığını yazmıştı: 

Kabataş denilince de benim aklıma Elif Çakır’ın, Star gazetesinde yazdığı “üzerleri çıplak, elleri deri eldivenli, başları tuhaf bantlı 70-100 Gezi Eylemcisi”nin başörtülü bir kadını taciziyle ilgili fantastik öykü gelir. O çarpıcı öyküyü yeniden okumak için Star gazetesinin web sayfasına girdim ama bulamadım. Yoktu…

Yazarlar bölümünde Elif Çakır’ın yazılarının olduğu sayfada, 12 Haziran 2013 tarihli yazısı duruyordu; onun üzerinde de 16 Haziran 2013 tarihli yazısı. Ama ikisinin arasında olması gereken 13 Haziran 2013 tarihli “Kadınlar küfrediyor, erkekler vuruyordu” başlıklı yazı uçmuştu.

Star gazetesi yönetimine sordum, yazının neden kaldırıldığına dair açık bir yanıt alamadım. Bir süredir Karar gazetesinde yazan Elif Çakır’a da sordum, o da yazısının kaldırıldığını bilmiyordu, benim sorum üzerine baktığında öğrendi bu gelişmeyi.

Doğrusu, Elif Çakır’ın bütün eski yazıları Star’ın arşivinde dururken Kabataş yazısının oradan tesadüfen silinmiş olduğuna inanamıyorum.

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU