Dilipak: Panama belgelerinden Pandora’nın kutusuna

"Siyaset ve sermaye bu pislikten arınmadan kimseye rahat yok"

Fotoğraf: Twitter

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, 100 ülkeden binlerce zenginin servetlerini hangi yollarla ülke dışına çıkarttığını ortaya koyan Pandora belgeleriyle ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı.

Dilipak, köşe yazısında “Haram malla saadet olmayacağını, başkalarının kanları, gözyaşları ve çalınan alın terleri üzerinden elde edilen servet, makam ve unvanların size hayır sağlamayacağını düşünmeniz gerekirdi” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akit yazarı, özetle şunları söyledi:

Panama belgelerinden WikiLeaks’a, oradan Pandora belgelerine aslında oynanan şeytani bir oyun var. Siyaset iktidarı ve muhalefeti ile medya her rengi ile bürokrasi tüm dünyada, büyük ölçüde yargısı, askeri, polisi, istihbaratı, sivil toplumu, ruhbanları ve cemaat yapıları ile bu pisliğe bulanmış durumda. 

Siyaset ve sermaye bu pislikten arınmadan kimseye rahat yok. Belki bu gayya kuyusundan ilk kurtarılması gereken, yargı, polis ve istihbarattır. Siyasetin de eş zamanlı aklanması gerek. Yoksa bu ateş herkesi yakar. “İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allah’ım”. 

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU