İmamoğlu ve Yıldırım Lütfi Kırdar'da... Ortak yayına dakikalar kaldı

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım birazdan tartışma programında karşı karşıya gelecekler. Bu, 17 yıl aradan sonra bir ilk

31 Mart seçiminin iptalinin ardından 23 Haziran'da yapılacak tekrar seçim öncesindeki kritik randevu bu akşam saat 21.00'de.

CHP'li Ekrem İmamoğlu ile AK Partili Binali Yıldırım, İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünde karşı karşıya gelecek. 

Ortak yayını yönetecek olan Küçükkaya, yayın öncesi nasıl sorular soracağını Sözcü'den Yüksel Şengül'e anlattı.

Yaklaşık 18-20 adet soru hazırladım. Bunlar her iki konuğuma soracağım sorular olacak. Ayrıca her ikisine de ayrı ayrı soracağım 3'er soru var. Konularımız bellidir, seçim ve İstanbul… Sadece benim değil halkın merak ettiği, cevap aradığı soruları hazırladım.

Elinde kronometre olacağını ve her soruya 3 dakikalık cevap hakkı tanıyacağını söyleyen Küçükkaya, “Soruları görelim ya da şu konulara girmesen iyi olur” gibi isteklerle karşılaşmadığını söyledi, "Bilakis Ekrem İmamoğlu da Binali Yıldırım da ‘Ne isterseniz sorabilirsiniz' dediler" diye konuştu.

Program saat 21:00'da başlayacak. İstanbul'da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan yayını, bütün televizyon kanalları yayınlayabilecek.

Her adaya 18 - 20'si ortak, 3'ü farklı olmak üzere 21- 23 soru sorulacak.  10 dakika da reklam arası verileceği duyurulmuştu. Tüm bunlar hesaplandığında programın en az 2,5 saat süreceği tahmin ediliyor.

Program sonrasında yayın TV yayınları devam edecek

İmamoğlu ve Yıldırım'ın ortak yayını sonrasında, haber kanalları programı değerlendirmek için uzun süreli tartışma programlarını ekrana getirecek. Siyaset bilimciler, gazeteciler, akademisyenler adayların performanslarını yorumlayacak, seçimlere olası etkilerini değerlendirecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU