Kalın’dan ABD’li Senatör Graham’a "Kürt müttefikler" yanıtı: Teröristler müttefikiniz olamaz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Senatör Lindsey Graham'a “Teröristler müttefikiniz olamaz. Tıpkı IŞİD'in Müslümanları temsil etmediği gibi, PKK da Suriye'deki veya başka bir yerdeki Kürtleri temsil etmez" cevabını verdi

Sözcü Kalın, konuya ilişkin Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: 
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Türkiye'nin Washington Büyükelçisi'nen Graham'a tepki

ABD'li Senatör Graham'ın paylaşımına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yanı sıra Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da tepki gösterdi. Kılıç, "Sayın Senatör, Kürt müttefiklerimiz derken eminim ki YPG/PYD'ye atıfta bulunmuyorsunuz. YPG/PYD ile PKK arasında inkar edilemez emir komuta ilişkisini Washington'daki herkesten iyi siz biliyorsunuz ve aynı zamanda bunu kamuya siz ifşa ettiniz" değerlendirmesinde bulundu.
 


Graham'ın paylaşımındaki 'Kürt müttefikler' ifadesi

ABD'li Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, Twitter hesabından şu cümleleri paylaşmıştı:  

"Başkan, Suriye'den söz konusu olabilecek herhangi bir çekilmede şunları temin etmiş olacak: Bir, IŞİD tamamen imha edilmiş olacak. İki, İran boşalan yerlere yerleşmeyecek. Üç, Kürt müttefiklerimiz korunmuş olacak. Başkan Donald Trump, çekilme süreci uygulanırken bu amaçların gerçekleşmesi konusunda komutanlarımız ve müttefiklerimizle çalışıyor." 

DAHA FAZLA HABER OKU