Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adayların ortak yayınının sonuca ciddi etkisi olabilir

Erdoğan bugün yapılacak Ekrem İmamoğlu-Binali Yıldırım ortak yayını ve 23 Haziran seçimleriyle ilgili konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tacikistan gezisi dönüşü gazete ve TV'lerin genel yayın yönetmenleriyle 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul seçimleri ve adayların ortak canlı yayında karşı karşıya gelecek olmasıyla ilgili konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, bugün saat 21.00'de tüm kanallardan ortak yayınlanacak Ekrem İmamoğlu-Binali Yıldırım yayınının seçim sonuçlarına tesiri olacağını söyledi:

Adayların yapacağı ortak yayının sonuca ciddi etkileri olabilir. Zira vatandaş kimin kim olduğunu tam manasıyla bilmiyor. Kampanyasını yalan üzerine bina edenler var, bir de gerçekler üzerine bina edenler var. Şimdi vatandaşın da bunu görmesi lazım. Halkımız yalan üzerine kampanya inşa edenlere haddini 23 Haziran’da bildirecek. Bunun için de aydınlatılması gerekir. 

Cumhurbaşkanı son grup toplantısında 23 Haziran seçiminde bir önceki seçimde yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için bazı özel tedbirler alındığını söylemişti.

Erdoğan konuyla ilgili AK Parti teşkilatını uyardığını anımsattı:

Teşkilatla üç defa bir araya geldim. Belediye başkanlarımıza, il yönetimine ve ilçe başkanlarımıza çeşitli uyarılar yaptım. Onlar da bütün sandık üyelerine müşahitlere varıncaya kadar onları yetiştirecekler. Herşeyden önce sandıklardaki tutanakların ve seçmen sayım döküm cetvellerinin kayıt altına alınması çok önemli. Buralarda su kaçağının bulunmaması gerekir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmede seçimdeki son durumu gözden geçirdiklerini, Cumhur ittifakının karşısında dörtlü bir ittifak olduğunu ifade etti:

Sayın Bahçeli ile sağlıklı iletişimimiz var. Çalışmaları birlikte yürütüyoruz. Seçime 10 gün var ve gelişmeleri gözden geçirelim dedik. Sayın Bahçeli, ayın 14’ünden itibaren kendisinin de İstanbul’da olacağını söyledi. Karşımızda dörtlü bir ittifak var. Bizim ittifakımızın farklı özellikleri var. Bizim ittifakımız hem milli hem yerli. Bir diğer özelliği de yerelle ilgili çok ciddi bir tutarlılığa sahip olması. Ayrıca İstanbul gibi bir şehre hizmet noktasında çok ciddi bir perspektif ortaya çıktı.

"Sadece belediye başkanı seçiliyor"

Erdoğan, 23 Haziran'da sadece belediye başkanı belirleneceğinin altını çizdi, belediye meclisinde çoğunluğa sahip olmayan bir başkanın başarılı olmayacağı, işlerini yürütemeyeceğini söyledi:

Ortada sadece bir belediye başkanının seçimi var. Bu şuna benziyor; parlamentosu olmayan bir başkan, aynı şekilde kabinesi olmayan bir başkan, aynı şekilde birçok kurulu olmayan bir başkan… Bunun çok sağlıklı çalışması mümkün değil. Hele hele bu yerelde hiç mümkün değil. Bütçenizi yapacaksınız, bütçenize onay verecek yer meclis. İmarı geçireceksiniz, komisyon müsadece etmeyince geçmez. ‘Bana komisyon müsade etmedi, ne yapayım’ diyemezsin ki... Halkımıza bazı gerçekleri doğru anlatmak lazım ki neticeye sağlıklı gidelim. İstanbul’un kaybedecek vakti yok. İstanbul kendini ispatlamış bir zihniyetle zaten yönetilmiş. İstanbul’da 24-25 yıldır ne yapılmış diye soranlar, herhalde Avrasya Tüneli’nden, Marmaray’dan, Üçüncü Köprü’den hiç geçmedi. Eskiden İstanbulda kavşak mı vardı, Metrobüs mü vardı?Bunları bu hükümet yaptı. 
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU