Suudi Arabistan Veliaht Prensi: Savaş istemiyoruz ama hayati çıkarlarımızı tehdit eden her şey ile mücadeleden tereddüt etmeyiz

Veliaht Prens Muhammed bin Selman Şarku'l Avsat’a konuştu, bölgedeki gerilimi İran’ın tırmandırdığını söyledi

Fotoğraf: Reuters

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Şarku'l Avsat gazetesine bölgedeki gerilim ve son dönemde Körfez'deki petrol gemilerine yönelik saldırılar ile ilgili konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Körfez’de petrol tankerleri ile Suudi Arabistan’da petrol tesisleri ve Abha Havalimanı’nı hedef alan saldırılar ile ilgili "Savaş istemiyoruz ama hayati çıkarlarımız tehdit eden her şey ile mücadeleden tereddüt etmeyiz" dedi, saldırılardan İran'ın sorumlu olduğunu söyledi:

Halkımız, egemenliğimiz ve hayati çıkarlarımızı tehdit eden her şeyle mücadele etme konusunda bir an bile tereddüt etmeyiz. Sorun Tahran’dan başka bir yerde değil. Doğrudan veya kendisine bağlı milisler aracılığıyla terör saldırılarında bulunarak bölgedeki gerilimi tırmandıran taraf İran. İran rejimi, ülkede misafir olarak bulunduğu sırada biri Tokyo’ya ait olan iki petrol tankerini hedef alan saldırılar gerçekleştirdi, Japonya Başbakanı’na ve çabalarına saygı duymadığını gösterdi. Ayrıca yine Başbakan orada olduğu esnada milisler aracılığıyla Suudi Arabistan’da bulunan Abha Havlimanı’nı hedef alarak bölgenin güvenlik ve istikrarını sarsma niyetinde olduğunu kanıtladı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, bölgedeki son olayların ardından uluslararası toplumun İran rejimine yönelik kararlı tutumunun ne denli önemli olduğunu vurguladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU