CHP'li vekil, Sayıştay raporunu paylaştı: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, eski bakanlara araç tahsis ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, eski bakanlara araç tahsis ettiği Sayıştay raporlarına yansıdı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın eski bakanlara makam aracı tahsis ettiği, araç kiralama ücreti, yakıt ve diğer giderlerin de bakanlıkça karşılandığı tespiti Sayıştay raporuna girdi / Fotoğraf: AA

CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, 2019-2020 yılına ait Sayıştay raporlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koruma mevzuatına aykırı olarak, eski bakanlara makam aracı tahsis ettiğinin tespit edildiği bilgisini paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koruma mevzuatına aykırı olarak; Eski bakanlarına, makam tipi araçlar tahsis ettiği, araç kiralama ücreti, yakıt ve diğer giderlerin de bakanlıkça karşılandığını tespit ettik" dedi.

CHP'li vekil "Ömür boyu makam aracı" diyerek duruma tepki gösterdi.  

Tasarruf genelgesi yayınlanmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haziran ayında kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin "tasarruf tedbirleri" genelgesi yayımlamıştı.

Genelgeye göre kamu kurum ve kuruluşları hizmet alımı suretiyle edinecekleri toplam taşıt sayısının kademeli olarak azaltılmasına ilişkin tedbirlerin alınması, bu kapsamda 2020 yılındaki taşıt sayılarını 2021 yılından başlamak üzere 2023 yılı sonuna kadar kümülatif olarak en az yüzde 20 oranında azaltılması hedefleniyordu.

 Genelgede Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ve TBMM Başkanlığı Genel Sekreterliği'nin kapsam dışında bırakılması ise muhalefetin eleştirilerine neden olmuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Erdoğan kendi genelgesinde kendisini muaf tutuyor. Bu çürümüşlüğün resmidir" diyerek genelgede Cumhurbaşkanlığı'nın kapsam dışında bırakılmasına tepki göstermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU