Eski F1 pilotu Ralf Schumacher: Verstappen'in başarısı Hamilton'ı gerdi

Hamilton ve Verstappen pazar günü Türkiye Grand Prix'sinde tekrar yarışacak

Max Verstappen ve Lewis Hamilton, bu yılki İspanya Grand Prix'sinde (AP)

Eski Formula 1 pilotu Ralf Schumacher'e göre Max Verstappen'in Rusya Grand Prix'sindeki inanılmaz sürüşü Lewis Hamilton'ı "gerdi".

Verstappen, Soçi'de gridin gerisinde başladı fakat belki de kariyerinin en iyi yarış performansını göstererek podyuma çıktı. Bu, 6 yarış kala sadece iki puan önünde olan şampiyonluktaki rakibi Hamilton'a dokunma mesafesinde kalmaya devam etmesi demek.

Motorsport.com'a göre Schumacher "Her ikisi de inanılmaz derecede yüksek bir seviyede sürüyor" dedi. 

Max Verstappen'in inanılmaz bir adım attığını düşünüyorum. Çok daha akıllı sürüyor. Hâlâ risk alıyor ama eskisi gibi değil.

Lewis Hamilton bazen büyük baskı altındayken hata yapıyor ama aynı zamanda durumu çok iyi idare ediyor. Onlar gerçekten de birbirlerinin dengi. Ayrıca Max, Soçi'de böylesine iyi bir sonuç almayı başardığı için Lewis'in ne kadar gergin olduğunu görebiliyordunuz.

Hamilton, Rusya Grand Prix'sini kazanarak Verstappen'in önüne geçti ve küçük bir farkla liderliğe oturdu; Hollandalı, Soçi yarışına girerken 5 puan öndeydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sezon iki kez çarpışan ikili, Türkiye Grand Prix'sinde sıralanırken pazar günü bir kez daha mücadele edecek. Verstappen, Hamilton'ın çok fazla motor parçası kullandığı için 10 sıra grid cezası alması nedeniyle yarışta avantaja sahip.

Ceza Britanyalı sürücü üzerindeki baskıyı artırabilir ve kendisi pazar günkü yarıştan önce bununla nasıl başa çıktığı hakkında konuştu.

Hamilton, Sky'a şu ifadeleri kullandı:

Ortada olduğundan, görmezden gelinecek bir durum değil.

Bu ne olacaksa onun olacağını anlamakla ilgili bir durum. Yapabileceğin tek şey elinden gelen en iyi şekilde hazırlanmak ve yüzde 100'ünü vermek, dolayısıyla bu tip şeyler için endişelenmiyorum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/motor-racing

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU