ABD Başkanı Trump: Eğer 2020'de seçilmezsem piyasalar çöker

Trump: ABD ekonomisi rekorlar kırıyor ama bir dönem daha seçilmezsem daha önce görülmemiş bir kriz yaşanır

Fotoğraf: AFP

ABD Başkanı Donald Trump, 2020 başkanlık seçimlerini kazanamaması halinde ABD ekonomisinin daha önce görülmemiş bir çöküş yaşayacağını belirtti.

Twitter'da paylaşımda bulunan ABD Başkanı, “Trump ekonomisi rekorlar kırıyor ve gidecek daha çok yol var. Ama eğer 2020’de benden başka birisi kazanırsa daha önce görülmemiş bir piyasa çöküşü yaşanır” dedi.

 

 

ABD Başkanı Trump, Twitter'dan Londra Belediye Başkanı Sadık Han'ı da eleştirdi:

Londra’nın bir an önce yeni bir belediye başkanına ihtiyacı var. Han tam bir felaket ve daha da kötüye gidiyor.

 

 

Trump, 3 Haziran’daki İngiltere seyahatinin hemen başında, uçağının Stansted Havalimanı'na inmesinin hemen ardından ziyarete karşı çıkan Han'ı Twitter'da hedef almıştı.

 

 

ABD Başkanı Trump mesajında, "Anlatılanlara göre Londra Belediye Başkanı olarak çok kötü bir iş çıkaran Sadık Han, İngiltere'nin en önemli müttefiki olan ABD'nin ziyarette bulunan başkanına karşı aptalca bir edepsizlik göstermekte. Bana değil, Londra'daki suçlara odaklanması gereken tam bir ezik." ifadesini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müslüman olan Han'ı New York Belediye Başkanı Bill de Blasio'ya benzeten Trump, aradaki farkı Londra Belediye Başkanı'nın "yarı boyda" olması şeklinde göstermişti.

Trump için kırmızı halı serilmesine karşı çıkan Han, Trump’ı 1930 ve 1940'lardaki Avrupalı diktatörlere benzetmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU