Squid Game izleyicileri, dizide her şeyi değiştirecek şoke edici bir detay keşfetti

Büyük hata olmasaydı karakterlerin hayatı kurtulabilirdi

Squid Game dizisinde önceden modellik yapan Güney Koreli aktör Lee Jung-jae de yer alıyor (Netflix)

Netflix izleyicileri, popüler dizi Squid Game'de her şeyi değiştirecek bir ayrıntıyı fark etti.

Başrollerinde Lee Jung-jae ve Park Hae-Soo'nun yer aldığı Korece dizi, 17 Eylül'de gösterime girmesinden bu yana dünya çapında bir hit haline geldi.

Squid Game, şaşırtıcı miktarda borcu olan kişileri büyük paralar kazanma şansıyla bir dizi oyunda rekabet etmeleri için işe alan gizemli bir organizasyonun bulunduğu, distopik bir gerçekliği işliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyunlar, klasik çocuk oyunlarına dayansa da kaybedenler ölümcül sonuçlarla karşılaşabiliyor.

Katılımcıların oyun başlayana kadar hangi oyunu oynayacaklarından haberi olmuyor. Fakat dikkatli seyirciler, dizide oyunlara katılan kişilerin hayatını kurtarabilecek bir avantajı elde edebileceğini gösteren şoke edici bir detayı fark etti.

Birçok kişi, yarışmacıların katıldıkları 6 oyunun her birine ait çizimlerin, oyuncuların kaldığı yurdun duvarlarında görülebildiğine dikkat çekti.
 


Oyuncuların ranzalarının arkasındaki duvarlarda, aralarında halat çekme ve Kırmızı Işık, Yeşil Işık'ın da bulunduğu oyunları tasvir eden çöp adam çizimler bulunuyor.
 


Dizinin başında, alanı dolduran yatak sayısı yüzünden bu çizimleri fark etmek kolay olmasa da, oyuncular elendikten ve yatakları yatakhaneden çıkarıldıktan sonra çizimleri görmek daha kolay hale geliyor.
 


Hayranlar, bunu fark ettiğinde yaşadıkları şoku ifade etmek için Twitter'a başvurdu.
 


Bir kullanıcı, "Birinci bölümden beri nasıl oluyor da duvardaki oyun çizimlerini kimse görmedi" yazdı.
 


Bir diğeriyse şunları söyledi:

#SquidGame'deki halat çekme, cam üzerinde yürüme gibi oyunların yarışmacıların kaldığı yurdun duvarlarına çoktan çizilmiş olduğunu fark eden bir ben mi varım?

Üçüncü bir kişi de, "UYUDUKLARI YERİN DUVARINDAKİ ÇİZİMLERİN SQUID GAME'DE OYNAYACAKLARI OYUNLARIN ÇİZİMLERİ OLDUĞUNU FARK ETTİM" yazdı.

Netflix CEO'su Ted Sarandos, Squid Game'in The Witcher, Bridgerton ve Stranger Things gibi diğer popüler dizileri geride bırakarak, internet yayın platformunun şimdiye kadarki "en büyük dizisi" olma yolunda "ilerlediğini" söyledi.

Dizinin yaratıcısı Hwang Dong-hyuk geçen günlerde dizinin potansiyel ikinci sezonuna dair fikirlerinden bahsederken, The Front Man karakterine odaklanmayı tercih edebileceğini belirtmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU