Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşçimiz de memurumuz da toplu sözleşmelerden sonra halinden memnun

Konuşmasında Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "İşçiye, emekliye, işadamına, çiftçiye hakaret ederek iktidara gelebileceklerini sananları acı tebessümle takip ediyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu.

Dün AK Parti Grup toplantısında Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'nun anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili sözlerini hatırlatması sonrası başlayan polemik devam etti.

Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdı" sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Dün grup toplantısında CHP liderinin anayasa sözlerini aktardım. Kılıçdaroğlu bu durumdan çok alınmış. Biz doktorların işine karışmayız ama ortada vahim bir durum olduğu da ortadadır. Bize düşen, Allah şifa versin deyip kendi işimize bakmaktır" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun enerji fiyatlarına yönelik eleştirilerine de tepki gösteren Erdoğan şöyle devam etti:

Dünyanın dört bir yanında enerji fiyatlarının 5 kata kadar arttığı dönemde biz kendi vatandaşımızı korumak için her türlü fedakarlığı yapıyoruz Bay Kemal. Sen nerede dolaştığının farkında değilsin. Enerjide Avrupa, dünya ne alemde görmüyor musun? Adamlar şu anda benzin bulamıyor, görmüyor musun? ABD, Almanya, İngiltere akaryakıtta adeta müflis durumda. Şimdi kamyon şoförü bile bulamıyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Diline 3600 ek göstergeyi dolamış, bu sözü veren biziz"

"Salgın başladığından beri kamu fiyatlarını sübvanse ederek en alt düzeyde tuttuk" diyen Erdoğan, "Dünyada ve ülkemizde yaşananların farkındayız ve adımlarımızı ona göre atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplu sözleşme ilgili de konuşan Erdoğan, "Geçtiğimiz hafta sözleşmeleri yenilenen işçi ve memur ücretlerinde artışlar yaptık. Memurumuz da işçimiz de halden memnun. Enflasyonun yüzde 20'nin altında olduğu dönemde ortalama yüzde 30 civarında yaptığımız artışla yanlarında olduklarımızı ortaya koyduk" diye konuştu.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunarak şunları kaydetti:

Belediyeleri ahlaksızlık, taciz, tecavüzle boğuşan partinin bu artışı takdir etmelerini beklemiyoruz. Ülke yönetimine talip olduklarından vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını hatırlatmak istiyoruz. Dünyada uyuşturucu mücadelesi referans olarak alınan bir ülkede bu tür ithamları dile getirmenin ardında başka niyetler olduğu açıktır. İşçiye, emekliye, işadamına, çiftçiye hakaret ederek iktidara gelebileceklerini sananları acı tebessümle takip ediyoruz.

Diline 3600 ek göstergeyi dolamış, bu sözü veren biziz. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini beyan eden biziz. Bu zat neyi konuşuyor? Kendi aklınca şehitlerden gazilere her kesimi kışkırtmaya çalışan bu kişi en çok destek verdiğimiz çiftçilerimize de bulaşmış. Biz yaptıklarımızı söylüyoruz güya kendince tarım denklemi kuruyor. Söylediği şeyin çiftçiyi bugünkü seviyesinin geriye düşüreceğinin farkında değil. O derece şuursuz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU