Türkiye, Kuntz yönetiminde ilk maçına Norveç karşısında çıkıyor... "İyi bir jenerasyonumuz var, bunların tekrar ayağa kalkması lazım"

A Milli Futbol Takımı, Stefan Kuntz yönetiminde ilk maçına çıkıyor. Spor yazarı Osman Şenher, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde Norveç ile karşılaşacak ay-yıldızlıların son durumunu ve gruptaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Türkiye, 2022 Dünya Kupası yolunda Norveç'i mağlup ederek ikinci sıraya yükselmek istiyor / Fotoğraf: AA

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde G Grubu'nun 7. haftasında Norveç ile karşı karşıya geliyor.

8 Ekim'de Kadıköy'deki Ülker Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak müsabakayı Alman hakem Felix Brych yönetecek. Brych'in yardımcılıklarını ise Mark Borsch ile Stefan Lupp yapacak.

Ev sahibi ekipte sakatlıkları süren Merih Demiral ile Cengiz Ünder, dün akşam gerçekleştirilen idmana katıldı. Çağlar Söyüncü, Orkun Kökçü ve Ozan Kabak kart cezaları nedeniyle müsabakada forma giyemeyecek.

Konuk ekipte ise önemli eksikler bulunuyor. Yıldız futbolcular Erling Haaland ve Alexander Sörloth'ün oynayamayacağı, Joshua King de kendi takımı Watford'da sakatlandığı için maçta yer almayacağı belirtiliyor. 

İki takım arasında oynanan grubun ilk karşılaşmasını Türkiye 3-0 kazanmıştı. 

 

 

Kuntz yönetiminde ilk karşılaşma

EURO 2020 Elemeleri'ndeki performansıyla "Altın nesil", "Gelecek 10 yılın takımı" olarak nitelendirilen Türkiye A Millli Futbol Takımı, alınan başarısız sonuçlar nedeniyle teknik direktör Şenol Güneş'in yerine Alman Stefan Kuntz'u getirdi.

Kuntz yönetiminde ilk maçına Norveç karşısında çıkacak ay-yıldızlılar karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak.

2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde G Grubu'na Hollanda ve Norveç galibiyetleriyle başlayan Türkiye, üçüncü maçında Letonya ile 3-3 berabere kaldı.

Bu karşılaşmanın ardından EURO 2020 finallerine katılan Türkiye, turnuvada İtalya, Galler ve İsviçre ile mücadele etti ve 3 maçta da yenildi. Eksi 7 averajla organizasyondan elenen Türkiye, finallerin en kötü performans sergileyen ekibi oldu.

EURO 2020 sonrası yönünü yeniden 2022 Dünya Kupası Elemeleri'ne çeviren ay-yıldızlılar, 2-0 öne geçtiği ilk maçta Karadağ ile berabere kaldı. 

 

 

Sonrasında Cebelitarık'ı ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 mağlup eden Türkiye, lider çıktığı Hollanda karşısında 6-1'lik yenilgiyle sahadan ayrılarak hem üçüncü sıraya geriledi hem de Dünya Kupası yolunda ağır yara aldı.

Gruptaki 7 maçında grup ikincisi Norveç'i konuk edecek Türkiye, rakibini yenerek ikinci sıraya yükselmek istiyor. 

Türkiye, Norveç'i konuk ederken aynı saatlerde saatte Hollanda da Letonya ile karşılaşacak.

Hollanda, maçta puan kaybeder Türkiye de Norveç karşısında galip gelirse, ay-yıldızlılar yeniden grup liderliğine yükselecek.

 

 

Şenher: Kuntz, dışarıdan biri olarak daha iyi seçim yapıp daha farklı futbol oynatacaktır

Spor yazarı Osman Şenher, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde Norveç ile karşılaşacak ay-yıldızlıların son durumunu ve gruptaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi. 

Milli takımın başında her zaman yerli hocaların bulunmasını istediğini ancak son yıllarda yerli antrenörlerle milli takımın çok kaos yaşadığını ve tartışıldığını belirten Şenher, "TFF'nin Kuntz hamlesini doğru buluyorum. Bizim hocalarımızın kadro seçiminde, sistemde objektif bakamadıklarını düşünüyorum. Onlar çok eleştiriliyordu çünkü. Kuntz'un dışarıdan biri olarak daha iyi bir seçim yapıp daha farklı bir futbol oynatacağını düşünüyorum. Kuntz, Norveç karşısında ilk ciddi sınavına çıkacak. Norveç'te eksikler de var bu bizim için büyük avantaj. Norveç maçını kazanarak iyi bir başlangıç yaparlar" diye konuştu. 

 

Stefan Kuntz-AA.jpg
Stefan Kuntz, Almanya U21 takımıyla iki kez Avrupa Şampiyonu oldu / Fotoğraf: AA

 

"Şu an Kuntz'un yaptığı tüm seçimlere saygı duyacağız"

Kuntz'un kadroya yeniden çağırdığı ve ilk kez davet ettiği oyuncuları değerlendiren Şenher, "Hocaya saygı duyacağız. Burada hedef ne? Bizim altın jenerasyonumuz vardı onu sıfır yaptık! Avrupa Şampiyonası'ndan sıfır puanla ve en kötü futbol oynayan takım olarak döndük. O zaman yeni gelen teknik direktör kimi alırsa alsın onu eleştirmeyeceğiz. Biraz bekleyeceğiz. Saygı duyacağız. Bir terslik olursa o zaman eleştirimizi yaparız çünkü bu bizim milli takımımız. Şu an yaptığı tüm seçimlere saygı duyacağız" ifadelerini kullandı. 

"İyi bir jenerasyonumuz var, bunların tekrar ayağa kalkması lazım"

Norveç'teki eksik oyuncuların Türkiye'nin elini güçlendireceğini aktaran Şenher, karşılaşmayla ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

Norveç'te Haaland ve Sörloth'un olmayışı bizim için büyük avantaj. Kendi sahamızda oynuyoruz. Bir sebep bulup berabere kalmamız veya yenilmemizi düşünemiyorum bile. Çıkacağız, takır takır oynayacağız ve Norveç'i yeneceğimizi düşünüyorum. Çünkü iyi bir jenerasyonumuz var, bunların tekrar ayağa kalkması lazım. Şenol Güneş bunun yapamadı. Sorunlar yaşadılar. İçeride kavgalar, gürültüler, tatsızlıklar oldu. Şimdi tüm futbolcular bizler nasıl düşünüyorsak onlar da sıfırdan başlamak istiyorlar. Dünya şampiyonu Fransa'yı yenen milli takım nasıl oynadıysa Norveç karşısında da yine aynı futbolu oynayacaklarını düşünüyorum. 

"Hollanda'nın ardından ikinci olarak gruptan çıkacak ve turnuvaya da katılacak"

Türkiye'nin gruptaki şansını da değerlendiren Şenher, Hollanda'yı grubun favorisi olarak gördüğünü belirterek, "Hollanda'nın arkasından gruptan bizim çıkacağımızı düşünüyorum. Hollanda futbol kalitesini oldukça yükseltti. İyi mücadele ediyorlar. Türkiye'nin de Hollanda'nın arkasından ikinci olarak gruptan çıkacağını ve turnuvaya katılacağını düşünüyorum" dedi. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU