Davutoğlu ile ortak basın toplantısında konuşan Akşener'den Erdoğan'a 28 Şubat yanıtı

Erdoğan'a 28 Şubat konusunda yanıt veren Akşener, "Eğer 28 Şubat üzerinden bir yürüme söz konusu olursa Erdoğan'a çok üzülürüm. Erdoğan bana 2001’de AK Parti kurucu üyeliği, 2015’te Başbakan Yardımcılığı teklif etti" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İki lider görüşme sonrası açıklamalarda ortak basın toplantısı düzenledi.

Dünya liderlerinin denizaşırı ülkelerdeki servetleriyle ilgili iddiaların yer aldığı "Pandora Belgeleri" ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, söz konusu belgeleri "utanç" içinde takip ettiğini belirterek, "Ülkeye şeffaflığı getirdiğimizde yolsuzlukla ilgili hangi belge olursa olsun gereği yapılacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa konusunda yaptığı açıklamaları da değerlendiren Davutoğlu, "Anayasa çalışmasında samimiyet görmüyoruz. Anayasa gündem değiştirmek için çok elverişli bir konu" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu şöyle devam etti:

Eğer Erdoğan samimiyse Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tartışmaya açar. Bunu samimi olsa 'Evet Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini denedik olmadı' demesi lazım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Türkiye uçmadı. Evet o seçimde bir tartı olacak. Türk siyasi tarihinde iktidara sürprizle sonuçlanacak, iktidara en büyük şoku yaşatacak seçim olacağı konusunda kimsenin şüphesi olmasın" açıklaması yaptı.

Akşener'den Erdoğan'a 28 Şubat yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün grup toplantısında, Akşener'in 28 Şubat döneminde "Kararların uygulanması gerektiğine gönülden inanıyorum" açıklamalarının yer aldığı videoyu izletmişti.

Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt veren Akşener, "O kararlar rahmetli Başbakan Necmettin Erbakan'ın, Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'in ve benim imzaladığım bir hükümet kararıdır. Bu nedenle uygulanacağını söyledim. Ama eğer 28 Şubat üzerinden ellerinde başka bir şey olmadığı için bir yürüme söz konusu olursa Erdoğan'a çok üzülürüm. Aynı Erdoğan bana 2001’de AK Parti kurucu üyeliği, 2015’te Başbakan Yardımcılığı, 2020’de ne kadar yerli ve milli olduğumu söyleyip bir berber dükkanı (Cumhur İttifakı) kuralım dedi. Ben bunları reddettim" dedi.

Akşener, yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili ise şunları kaydetti:

Erdoğan'ın yeni anayasa için uzlaşma olmazsa hep beraber milletin terazisine çıkarız " açıklamasını değerlendiren liderlerden Akşener "Bizim o anayasa ile ilgili bir fikrimiz yok. Doğrudur 2023 ya da daha önce yapılacak seçimle bu ucube sistemle parlamenter sistemin tahkim edilmesi, adaletsizlik hukuksuzluk ve yandaşlık kavramlarının kaldırılacağı bir tartıya çıkmak olacak. Milletimizin ferasetiyle demokrasiye geçilecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU