Hamile kadını öldürdü, bebeği rahminden söküp çaldı

Yoğun bakıma kaldırılan bebek hayatını kaybetti

Fotoğraf : The Independent 

Victoria Gagliardo-Silver - The Independent

ABD’nin Chicago eyaletinde hamile bir genç kadını öldürerek, rahmindeki bebeği söküp ölümüne yol açtığı iddia edilen kadın cinayet suçundan yargılanacak.

CNN’in haberine göre, 19 yaşındaki Marlen Ochoa-Lopez’in rahminden kesilerek alınan ve babasıyla aynı ismi taşıyan erkek bebek Yovanny Jadiel Lopez, yoğun bakımda bir süre kaldıktan sonra hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Bebek henüz yoğun bakımdayken konuşan Lopez ailesinin sözcüsü Julie Contreras, “Bebeğin beyninde tedavisi mümkün olmayan hasar oluştu. Hiçbir ilaç bu durumu düzeltemez. Belki sadece bir mucize yaşanabilir” demişti.

Bebeğin babası Yovanny Jadiel Lopez de, bebeğin tek başına nefes alamadığını, beslenemediğini ve boğazından sarkıtılan borular olduğunu söylemişti.

 

bebekk.png
​​​​​​​Annesinin rahminden çalınan Yovanny Jadiel Lopez hastanede yoğun bakımdayken / Fotoğraf: Chicago Sun Times 

 

Genç hamile kadın, Facebook’taki hamile anne adaylarının üye olduğu bir grupta tanıştığı ve kendisine bedava bebek kıyafeti ve bebek arabası vereceği vaadinde bulunan 46 yaşındaki Clarisa Figueroa isimli kadınla buluşmaya gitti.

Olay öncesinde de Marlen Ochoa-Lopez’e bebek kıyafetleri veren Figueroa’nın genç hamile kadınla ilişki kurmasındaki esas sebebin henüz doğmamış bebeği çalmak olduğu belirtildi.

Savcılara göre, Figueroa genç kadını öldürmeyi ve onun henüz doğmamış bebeğini çalmayı 24 yaşındaki kızı Desiree'yle birlikte planladı. Figueroa’nın yetişkin bir oğlunu kaybetmesinin ardından, çalacağı bebeği kendininmiş gibi büyütme niyetinin olduğu kaydedildi.

Genç kadını öldürüp rahmini kestikten sonra acil durum hattından sağlık yetkililerini arayan Figueroa, yeni doğum yaptığını ve bebeğin nefes almadığını söyledi.

 

cinayet.jpg
Soldan sağa: Piotr Bobak, Desiree Figueroa ve Clarisa Figueroa / Fotoğraf: Chicago Polisi

 

Bebek ve Figueroa’nın hastaneye kaldırılmasının ardından, kadının hamilelik geçirmemiş olduğu anlaşıldı. Hastanedeyken yapılan DNA testleri sonucu çocuğun Yovanny Jadiel Lopez’e ait olduğu ve Figueroa'yla herhangi bir ilişkisinin bulunmadığı fark edildi.

Marlen Ochoa-Lopez'in cesedi, kaybolduktan üç hafta sonra Figueroa’nın evinin yakınlarındaki bir çöp tenekesinde bulundu. Yetkililer burada ayrıca yanmış bir kıyafet, genç kadının boğulmasında kullanıldığı düşünülen bir kablo ve evin yüzeyinde kan lekeleri tespit etti.

Figueroa ve kızı cinayet suçundan yargılanacak. Figueroa’nın erkek arkadaşı Piotr Bobak da cinayeti gizleme suçundan mahkemeye çıkartılacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU