İnce ve Aksakal, ortak basın toplantısı düzenledi: Devlet çamaşır satmaz deyip Sümerbank'ı kapatanlar, domates biber satıyor

Aksakal konuşmasında, anayasanın ilk 4 maddesi ile ilgili tartışmalara değinirken, İnce ise, düşük fiyata gıda ürünleri satmak için Tarım Kredi Kooperatifi'nin yeni mağazalar açmasını eleştirdi

Fotoğraf: Independent Türkçe

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi, parti genel merkezinde ziyaret etti.

Basına kapalı görüşme sonrası açıklamada bulunan Aksakal, DSP olarak demokrasinin vazgeçilmez unsularının başında gelen ve anayasanın ilk 4 maddesi ile sorunu olmayan siyasi partilerle diyalogu önemsediklerini söyledi.

Muharrem İnce'nin laik, demokratik, cumhuriyete inanan ve onun yılmaz savunucusu bir siyasetçi olduğunu söyleyen Aksakal şunları kaydetti:

Hepimiz kabul etmeliyiz ki Türkiye 100 yıl öncesinin hayal ve hevesleriyle yanıp tutuşan, Atatürk'ün bu topraklardan sürüp çıkardığı küresel sistemin kıskacı altındadır. Fakat acı olan da şudur ki o sistem, 100 yıl öncenin intikamını siyasetine, demokrasiyi ve Atatürk'ü malzeme yapan siyasi yapılar eliyle almaya çalışmaktadır. Ama herkes şunu iyi bilmelidir ki tam bağımsız Türkiye idealine inanmış olan yurtseverler buna asla izin vermeyecektir.

Önder Aksakal da anayasanın ilk dört maddesine ilişkin açıklamaların gündemi değiştirmek için gerçekleştirildiğini kaydetti.

"5 markete kafayı takıp suçu başka yere atmanın derdindeler"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de açıklamasında, Aksakal ile Türkiye üzerine konuşmalar yaptıklarını söyledi.

Tarım Kredi Kooperatif marketleriyle ilgili tartışmalara da değinen İnce şöyle devam etti:

Devlet çamaşır satmaz, devlet çarşaf satmaz deyip Sümerbank'ı kapatanlar, bugün geldikleri noktada domates biber satıyorlar. Çözümü bunlar değildir. Tayyip Erdoğan hatayı başkalarında göstermek istiyor. Kendini sorumlu bulmuyor. Senin ülkende üretim alanları azalmış, doğal gaza dünyanın zammı yapılmış, gübre, ilaç pahalanmışsa ekim alanı azalmışsa verimin düşecektir. Verimin düşerse de ürünler pahalanacaktır bu ilkokul sorusudur. Bunu görmeyip 5 markete kafayı takıp suçu başka yere atmanın derdindeler.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU