Gözyaşlarıyla boyadığı tabloları havaya uçurdu

Arjantinli sanatçı Leandro Granato, artık NFT piyasasına girmek istediğini söyledi

Leandro Granato, patlayıcılarla yok ettiği tablolarını da gözyaşı kanalından püskürttüğü boyama tekniğiyle yapmıştı (Reuters)

Arjantinli sanatçı Leandro Granato, NFT (non-fungible token) piyasasına girmek için tablolarını patlayıcılarla havaya uçurdu.

Granato, 3 Ekim'de yaklaşık 70 bin dolar (yaklaşık 625 bin TL) değerinde olduğunu söylediği 5 tablosunu patlayıcılarla paramparça etti.

Bugüne dek birçok eseri satılan Arjantinli sanatçı, geleneksel sanat piyasasının giderek güvensiz hale geldiğini ve değişime ayak uydurarak NFT eserler vermek istediğini belirtti.

Kripto para teknolojilerinin gelişmesiyle sanat dünyasında yeni bir alan açan NFT'ler, orijinalliği blok zincir sistemiyle doğrulanan ve sanal pazar yerlerinde satışa çıkarılan dijital sanat eserleri.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arjantinli sanatçı, "Bu eserlerden ikisi zaten satılmıştı, diğer ikisiyse rezerveydi" dedi. Granato, tabloların parçalarını toplayarak eserlerin yok edildiğine dair bir kanıt niteliği taşıması için tabloları alan kişilere göndereceğini de belirtti.

2014'te Granato, boyayı burnundan çekip gözyaşı kanallarından püskürttüğü sıradışı resim tekniğiyle gündeme gelmişti.

Sanatçı, ilgi gören tekniğine dair açıklamasında "Büyükbabamı kaybettiğimizde cenazesini düzenledik ama ben acımı ifade edemiyordum. Ağlayamadım. İki yıllık bir vücut boyama işinden sonra tekrar tuvale resim yapmaya başladığımda, neden gözyaşlarımla çalışmayayım diye düşündüm" demişti.

Granato daha sonra başkent Buenos Aires'te bir atölye açarak ilgilenenlere resim tekniğini öğretmeye başlamıştı.



Independent Türkçe, Reuters, New York Post

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU