Haber Global montaj iddiasına karşı VIP salonundaki görüntülerin ham halini yayınladı

Ordu Havalimanı'ndaki Ekrem İmamoğlu görüntülerinin montaj olduğu iddia edilen Haber Global, suçlamalara karşı kaydın ham halini "yorumsuz" olarak yayınlandı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyetin Ordu Havalimanı'nda VIP salonunu kullanmasına izin verilmemesinin ardından havalimanında yaşananlar günlerdir sıcaklığını koruyor.

İmamoğlu'nun VIP'e alınmama talimatını Ordu Valisi verdi. Havalimanında yaşanan tartışmanın ardından İmamoğlu'nun Ordu valisi için "İtlik yapmıştır" şeklinde sözler sarf ettiği iddia edildi. 

İmamoğlu: Valinin basitliğini ifade ettim

Anadolu Ajansı'nın ilk yayınladığı görüntülerin montajlı olduğu iddia edilmiş, CHP adayı İmamoğlu ise valinin basitliğini ifade ettiğini belirtmişti.

Tartışmayı alevlendiren ise Haber Global'in görüntüleri oldu.

5 Haziran'da Ordu'da yaşanan olayı Haber Global de kendi muhabiri ve kameramanı tarafından takip etmiş ve yaşananları kayda almıştı. Görüntüler önceki gün yayınlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TV'nin görüntüleri yayınlanmasının ardından da bu kaydın da montaj olduğu iddia edildi.

"Suçlamalara karşı görüntüleri yorumsuz ekrana getiriyoruz"

Haber Global, montaj iddialarına kendi kameramanlarının çektiği görüntülerin ham halini yayınlayarak cevap verdi. 

Haberin anonsunda, montaj iddialarının yersiz olduğu ifade edilerek ham görüntülerin "suçlamalara karşı" ve "gazetecilik ilkeleri gereği" bu görüntülerin "yorumsuz" ekrana getirileceği söylendi.

Hakaretler de kameraya yansıdı

Görüntülerde İmamoğlu'nun polislere dönerek "Valiniz İtlik yapmıştır" dediği duyulurken, polisin kendilerine müdahale etmesine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da "adiler, şerefsizler" diye bağırıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU