Emre Kongar "Parti devleti de olsa devlet bizim devletimiz" diyen Portakal'a çok kızdı

FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Valisi'ne yönelik söylediği sözleri eleştirirken "Parti devleti de olsa devlet bizim devletimiz" demişti. Prof. Emre Kongar bu sözleri dinleyince "Müthiş bir şok" yaşadığını söyledi

FOX Tv Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, 6 Haziran'daki yayında CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Valisi'ne yönelik sözlerini eleştirirken "Sizi sinirlendirebilecek her türlü şeyler yapabilirler ama bir siyasetçi olarak kamunun önündeyseniz ve devleti nasıl görürseniz görün, devlet bizim devletimiz neticede. O vali de bizim valimiz. Belki parti devleti bir adamı, o da olmuş olabilir. O apayrı bir şey ama o lafı diyemezsiniz. O lafı demek siyasetçi olarak hakkınız yok" demişti.

Portakal, "Demek ki Ekrem İmamoğlu'nun da siyaseten öğrenmesi gereken bir şeyleri olacak" diye de eklemişti.

Kongar, Portakal'a tepki gösterdi

Portakal'ın o sözleri siyaset bilimci Emre Kongar'ı kızdırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tele 1'de Merdan Yanardağ'la birlikte yaptıkları 18 dakika isimli programda Portakal'ın bu sözlerini değerlendiren Kongar, "Dinlerken benim için müthiş bir şok oldu" dedi.

"Tarafsızlığına güvendiğiniz, 'canım işte bakl Türkiye'de iktidar medyayı ele geçirdi ama hala yabancı sermaye de olsa böyle haberler sunanlar, böyle sunucular var' diye savunduğumuz bir arkadaşımız çıkıp 'parti devleti de olsa benim devletimdir' diyor" ifadelerini kullanan Kongar şunları söyledi:

Hayır efendim değildir. Değildir. Böyle saçmalık olur mu? Parti devleti, kişi devleti demokrasiye aykırıdır. Böyle şey olur mu? Tarih bunun tamamen büyük bir yanılgı olduğunu, bütün zulümlerin, katliamların, kişi devletleri ve parti devletleri adına yapıldığının tanığıdır. Siz nasıl böyle bir kanalda hem de geçmişinizde saygı duyulan, tarafsızlık ve nesnellik, objektiflik güvencesi varken 'parti devleti de olsa' diye konuşabilirsiniz? Teessüf ederim.


Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU