Alaska'da yetkililer insanlara ve köpeklere saldıran "su samuru çetesini" arıyor

Uzmanlar şehir sakinlerine "göl ve nehir kenarlarında dikkatli olmalarını" tavsiye ediyor

Kısmen veya tamamen suda yaşayan su samuru türleri genellikle  balıklar ve omurgasız hayvanlarla besleniyor (Unsplash)

Alaska'nın Anchorage kentinde yetkililer, nedensiz yere yetişkinlere, çocuklara ve hatta köpeklere saldıran bir grup su samurunu arıyor.

Eylül içinde üç saldırı kayıtlara geçerken, Alaska Balık ve Av Hayvanları Kurumu’ndan (ADFG) yetkililer, şehir sakinlerine "göl ve nehir kenarlarında dikkatli olmalarını" tavsiye etti.

Hayvanların insanların üzerine atladığı ve ısırdığı bildirildi. 9 yaşındaki Ayden Fernandez de o ısırıkların mağduru oldu.

Kardeşiyle birlikte ördek havuzunda 4 su samurunu videoya çektiği sırada Fernandez, gruptan ayrılan bir hayvanın saldırısına uğradı. Hayvandan kaçtığı sırada tökezleyip düşünce su samuru küçük çocuğun üzerine atladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fernandez’in annesi, Anchorage Daily News’e yaptığı açıklamada, uyluk kemiğinde ve bacaklarında diş izleri, ayağında da delik olduğunu söyledi.

Acil servise kaldırılan çocuğa kuduz aşısı yapıldığı aktarıldı. Yetkililere göre bir diğer saldırıda su samuru, köpeğini korumaya çalışan bir kadını ısırdı. Üçüncü saldırıda ise birden fazla hayvanın saldırdığı olayın mağduru bir başka köpek oldu.

Saldırılardan hangi su samurlarının sorumlu olduğu henüz tespit edilemedi. ADFG'de görevli biyolog David Battle ise saldırıların ardında yalnızca bir grubun olduğunu söylüyor.

"Saldırı olaylarına genellikle 4 ya da 5 su samuru katılıyor gibi görünüyor" diyen Battle, "Su samurlarında bu davranış nadir görülüyor" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki ilk saldırının 2019'da kayda geçtiğini aktaran Battle, sözlerini şöyle sürdürdü:

Failler büyük olasılıkla bir süre birlikte kalan veya sık sık bir araya gelen bir grup.

 

Independent Türkçe, Livescience, Anchorage Daily News

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU