Ekrem İmamoğlu İstanbul'da yaşayan Çerkeslerle buluştu

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu seçim çalışmalarını sürdürüyor

Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'nde Çerkeslerle sabah kahvaltısında buluştu / Fotoğraf: Independent Türkçe

İstanbul Beylikdüzü'ndeki Yaşam Vadisi 2'nci etap içerisinde ilçe belediyesince tahsis edilen Çerkes Kültür Evi'nde Çerkeslerle kahvaltıda buluşan İmamoğlu'na, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Konya milletvekili Abdüllatif Şener ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da eşlik etti.

Anadolu’nun zengin kültürel oluşumuna vurgu yapan ve toplumun oluşmasında Çerkes kültürünün değerli bir hücre olduğunu ifade eden İmamoğlu, Çerkeslerin çok değerli bir kaynak olduğunu ve ondan beslenilmesi gerektiğini söyledi.

 

Ekrem İmamoğlu.jpg
Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'nde Çerkeslerle buluştu / Fotğraf: Independent Türkçe

 

“Hemşehri dernekleri lobileşme ya da kolonileşme unsuruna dönüşmemeli” 

Kendisi döneminde başlatılan ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık döneminde devam ettirilecek olan ''Medeniyet Parkı'' projesinden söz eden İmamoğlu, ''Park içine, hepsi bir arada olan 'hemşehri dernekleri topluluğu' yapalım dedik. Birbirleriyle yan yana olsunlar. Hakkarili dernekle Trabzonlu dernek, Balıkesirliler derneğiyle Hataylılar derneği… Bir arada. Hemşehri dernekleri bir lobileşme unsuru ya da bir kolonileşme unsuruna dönüşmemeli. Biz, gettolar oluşturmuyoruz İstanbul'da. İstanbul, bütüncül bir kent. Bunu başarmak hiç zor değil. Yeter ki bu duyguyu verebilen liderler olsun bu şehirde'' dedi. 

“Bir işin en uygun maliyete nasıl yapıldığını biliyoruz

Merkezi hükümetten yardım almadan milyonlarca TL değerinde projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden İmamoğlu, “Onun için bazılarının bize, tecrübe, deneyim diye uzaktan fırlattığı işlere biz bakmayız. Yani iyi biliriz bir işin en uygun maliyete nasıl yapılacağını, kaynağın en doğru şekliyle nasıl kullanılacağını, hassasiyetle iş üretirken fayda/maliyet unsurlarını nasıl gözetileceğini burada iyi deneyimledik. Elbette ki iş yaşamımın buna büyük bir katkısı olmuştur” diye konuştu.
 
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU