Saadet Partisi İçişleri Bakanı Soylu’ya sordu: Karamollaoğlu'nun koruma polisleri kimin talimatıyla çekildi?

Temel Karamollaoğlu’na "terör" iddiasıyla pasaport verilmediğini iddiası TBMM'ye taşındı. SP Konya Milletvekili Karaduman, "SP Genel Başkanının koruma polisleri kimin talimatıyla geri çektirildi" diye sordu

SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun pasaportunun "terör" iddiasıyla yenilenmemesi iddiası TBMM Genel Kurulu'nun gündemindeydi. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya üç soru yöneltti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

24 Haziran seçimlerinden sonra Saadet Partisi ve genel başkanına yönelik yıldırma politikaları uygulandığını iddia eden Karaduman şöyle konuştu:

Bu süreçte (Karamollaoğlu'nun) makam aracının geçiş üstünlüğü kaldırılır ve kendisinin koruma polisleri geri çektirilir. Bütün bunlardan haberdar edilen İçişleri Bakanı, yine geçtiğimiz günlerde özür dilemek yerine olayın yaşanmadığını ileri sürerek örtbas etmeye çalışmaktadır. Şu soruları kendisine sormak istiyoruz; eğer bu mesele ile ilgili alakalı herhangi bir problemin yaşanmadığını söylüyorsa pasaporta terör şerhi kim tarafından konulmuştur, bunun açıklamasını istiyoruz? Makam aracının muafiyeti yani geçiş üstünlüğünün kaldırılması kimin talimatıyla gerçekleşmiştir? Ve koruma polisleri kimin talimatıyla geri çektirilmiştir? Bunun cevabını bekliyoruz.

AK Parti ve SP vekilleri arasında "Pontus" polemiği yaşandı

Milli Gazete'nin haberine göre Karaduman, Karamollaoğlu'nun eşi Ayşe Yasemin Karamollaoğlu'nun İngiltere vatandaşı olmasına gönderme yaparak "İngiliz pasaportu varsa ona terör ibaresi konmuş olabilir" şeklinde çıkışan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'ya şöyle yanıt verdi: “Kendisi bu mesele ile ilgilenmek yerine, bir Trabzonlu olduğu için de Trabzonlulara ‘Pontusçu’ diyenlerle eğer mücadele ederse kanaatimce çok daha makul bir işi yapmış olacağı düşüncesindeyim.”

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU