Hz. Muhammed karikatürü tepki çekmişti… İsveçli karikatürist, trafik kazasında yaşamını yitirdi

Lars Vilks ile birlikte iki koruma polisi de kazada hayatını kaybetti

Fotoğraf: Reuters

Çizdiği Hazreti Muhammed karikatürleri nedeniyle İslam dünyasında tepkiye neden olan İsveçli karikatürist Lars Vilks ile iki koruma polisi, trafik kazasında hayatını kaybetti.

İsveç'in Dagens Nyheter gazetesinin haberine göre, Lars Vilks ve iki koruma polisi trafik kazasında yaşamını yitirdi.

İsveç Emniyet Genel Müdürü Anders Thornber, yaptığı açıklamada olayı doğrulayarak iki polis memurunun ailelerine başsağlığı diledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, Smaland bölgesinde bulunan Markaryd yerleşim birimine yakın otoyolda bir kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu patlayan ve alev alan araçlarda 3 kişi yanarak öldü, bir kişi ağır yaralandı. Yaralanan kişinin kamyon şoförü olduğu, otomobilde ölen kişilerin Lars Vilks ve iki polis koruması olduğu kaydedildi.

İsveç'te emniyet yetkilileri düzenledikleri basın toplantısında kazanın ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

Araç ters yöne girmiş

Bölgesel Soruşturma Birimi Başkanı Stefan Sinteus, Vilks'in yanı sıra koruma polislerinin içinde bulunduğu polis aracının kazadan önce ters yöne girdiğini ve kamyonla çarpıştığını söyledi.

Aracın ters yöne girmesinin nedenini henüz anlayamadıklarını belirten Sinteus, "Aracın tekeri patlamış olabilir çünkü olay yerinde fren izleri ve parçalanmış teker kalıntıları bulundu." ifadelerini kullandı.

Sinteus, kazada şu ana kadar suç kastına rastlamadıklarını ancak soruşturmanın bir süre daha devam edeceğini belirtti.

Bu arada Aftonbaladet gazetesine açıklama yapan Norveçli bir görgü tanığı, kazaya ilk müdahaleyi kendisinin yaptığını, yanan araçları söndürmeye çalıştığını kaydetti.

Görgü tanığı, "Polis aracı ters yönden neredeyse saatte 160 kilometre hızla giderken tekeri patladı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden şoför, karşı yönden gelen kamyona çarptı. Çapmanın etkisiyle patlamalar oldu. Kamyon ve otomobil alev aldı. Özellikle yanan otomobile müdahale etmek istedim." ifadelerini kullandı.

2007 yılında İsveç'in yerel gazetesi Nerikes Allehanda, Lars Vilks'in Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerini yayımlamış, karikatürler İslam dünyasında tepkiye neden olmuştu. 2007 yılından bu yana gizli bir adreste yaşayan ve polis korumalarıyla gezen Vilks, birçok programda protesto edilmiş ve yumurtalı saldırıya uğramıştı.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU