Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs’te yeni oldubittiler oluşturma gayretini reddediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya'da İşbirliği Zirvesi'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın zirve öncesi tokalaşması / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir terör örgütü eliyle diğerini yok etme politikalarının varacağı yer daha fazla kan, daha fazla işgal, daha fazla zulüm ve gözyaşıdır” dedi.

Erdoğan Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’deki Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirveden önce Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

Erdoğan, zirve başlamadan önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. İki lider ayaküstü sohbet etti. 

"İşgal, zulüm ve adaletsizliğin Filistin'in kaderi olmaktan çıkarılması insanlık onurunun gereği"

Daha sonra yapılan zirvede konuşan Erdoğan, “Bölgemizin bir diğer kanayan yarası olan Filistin meselesinde de aktif bir tutum sergiliyoruz. İşgal, zulüm ve adaletsizliğin Filistin'n kaderi olmaktan çıkarılması insanlık onurunun bir gereğidir. Kudüs’te yeni oldubittiler oluşturma gayretlerini reddediyoruz” dedi.

“Suriye'de istikrarın sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz”

Suriye konusuna da değinen Erdoğan, "Suriye'de istikrarın sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Çevremizdeki dinamikleri barış, refah doğrultusunda şekillendirmenin gayretindeyiz. Suriye'de savaşın sona ermesi için elimizden geleni yapıyoruz. 4 milyona yakın Suriyeli'yi ülkemizde misafir ediyoruz. Suriye'de istikrarın sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Bölgesel barışı, istikrarı zedeleyen tek taraflı yaptırımları doğru bulmadığımızı söylemek isterim" dedi.

Erdoğan şiddete varan aşırıcılık ve terörizmin dünya genelinde yükselişte olduğunu belirterek, “35 yıldır terörle mücadele eden, farklı terör örgütlerinin hedefi olan bir ülkeyiz. Binlerce vatandaşımızı teröre kurban verdik. Terörün hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Modern İpek Yolu'nun yeniden inşasını destekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe / Ajanslar

        

DAHA FAZLA HABER OKU