Yıldırım'dan ortak yayın açıklaması: Hiçbir özel çalışmam yok, 16 yıldır çalışıyorum

AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım yarın Ekrem İmamoğlu'yla çıkacağı ortak yayınla ilgili soruya bu yanıtı verdi

Fotoğraf: AA

AK Parti ve MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, yarın rakibi Ekrem İmamoğlu ile birlikte katılacağı ortak canlı yayın için hiçbir özel çalışması olmadığını söyledi. Yıldırım, "Ben çalışmamı 16 yıldır yapıyorum" dedi.

BBC Türkçe'den Ece Göksedef'in sorularını yanıtlayan Yıldırım, 31 Mart öncesine kıyasla seçim propagandasında değişim olmadığını, ülkede ise beka meselesinin sürdüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"O zaman da proje anlattım, şimdi de proje anlatıyorum"

Yıldırım'a 31 Mart'tan önceki seçim kampanyasında daha çok beka tartışmasının ön plana çıkarıldığı, bunun neden değiştiği soruldu. Yıldırım şu yanıtı verdi:

Şöyle ki; eğer beni takip ettiyseniz ben kampanya boyunca hep İstanbul'u anlattım. O zaman da proje anlattım, şimdi de proje anlatıyorum. Benim kampanyamda herhangi bir değişiklik yok. Genel politikalar tabii ki her zaman, seçimden seçime değişen şeyler değildir. Türkiye'nin bir terörle mücadele gerçeği göz ardı edilemez. Hem FETÖ'yle hem PKK'yla mücadele ediyoruz. Bu mücadele beka mücadelesidir.

"Seçime gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz"

Binali Yıldırım'a 31 Mart öncesi eşi hakkındaki bazı sosyal medya paylaşımları üzerine Ekrem İmamoğlu'nun eşinden gelen destek mesajı da soruldu:

Tabii bu gayet olması gereken bir şey. Sadece kadınlar arasında değil, bütün insanlar arasında hoşgörünün, birbirine tahammülün yaygınlaşması lazım. Biz bir seçime gidiyoruz, bir savaşa gitmiyoruz. O bakımdan biz her zaman birlik, beraberlik, kardeşlik temalarını söyledik bugüne kadar. Ama karşıdaki CHP adayı birden bire böyle sanki bizim söylemlerimizde hiç böyle bir şey yokmuş gibi, kutuplaşma olduğunu, kutuplaşmanın sona ermesi gerektiğini söyleyiverdi. Böyle ortaya çıktı. Dün bir pankartını gördüm, çok üzüldüm. "Biz çoğunluğuz" diyor. Ne demek çoğunluğuz biz? Asıl kutuplaştırma bu. Çoğunluk varsa bir de azınlık var demektir. Hani beraber olacaktık, kucaklayacaktık bütün toplumu? Bu ayrıştırıcı dil, asla ve asla İstanbul'a fayda sağlamaz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU