Londra Emniyeti'nden erkek polislere güvenmeyen kadınlara tavsiye: "Bağırın ya da otobüs durdurun"

Metropolitan Polis Teşkilatı, işlek kamusal alanlarda 650 yeni memurun görevlendirileceğini de söyledi

Cressida Dick, Sarah Everard'ın cinayetine ilişkin "Değerli bir güven bağı zarar gördü" demişti (AFP)

Birleşik Krallık'taki Metropolitan Polis Teşkilatı, bir erkek polis memurundan şüphelenen kadınlara, 999'u aramalarını veya yardım istemek için "yoldan geçen birine bağırmalarını, bir eve koşmalarını ya da el sallayıp bir otobüs durdurmalarını" öneren tavsiyelerde bulundu.

Teşkilat sıradışı kılavuzu, kadına yönelik şiddeti nasıl önleyeceğini ve polis memuru Wayne Couzens'ın Sarah Everard'a tecavüz edip vahşice öldürmesinin ardından kadınların güvenini nasıl yeniden kazanacağını açıklamaya dair yapılan baskı artarken yayımlandı.

Metropolitan Polis Teşkilatı, internet sitesinde yayımladığı "Wayne Couzens'ın suçlarının gündeme getirdiği sorunlara yanıtımız" başlıklı mesajda, "sivil giyimli bir polisin tek başına" halktan herhangi biriyle ilişki kurmasının "alışılmadık" olduğunu söyledi.

Mesajda, daha sonra yeterince zaman geçtikten sonra başka polisler de gelmezse, tek olan polise "İş arkadaşlarınız nerede?" ve "Neden buradasınız?" gibi sorular sorulabileceği de ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak yakın tehlike altında olduğunu düşünenlerin, "yoldan geçen birine bağırarak, bir eve koşarak, bir kapıyı çalarak, el sallayıp bir otobüsü durdurarak veya yapabilecek durumdalarsa 999'u arayarak yardım alması" gerektiği belirtildi.

Metropolitan Polis Teşkilatı'nın tavsiyesi, Couzens kendisine yaklaştığında gece bir başına olan Everard'ın işine nasıl yarayacağı çok da anlaşılmadı.

Tavsiye, Metropolitan Polis Teşkilatı Komiseri Cressida Dick'in Everard davasındaki gözetim başarısızlıkları için özür dilemesinden ve istifa talepleriyle karşılaşmasından saatler sonra yayımlandı.

Söz konusu tavsiyenin yanı sıra Metropolitan Polis Teşkilatı, cinsel saldırıda bulunan ve şiddet içerikli ağır suçlar işleyen faillere karşı eyleme nasıl öncelik vereceğini ana hatlarıyla açıkladığı, kadınlara ve kızlara yönelik şiddetle mücadele için yeni bir strateji yayımlayacakları sözünü de verdi.
 


Yeni strateji, geçen kasımdan bu yana aile içi istismar, cinsel suçlar ve çocuk istismarı nedeniyle 2 binden fazla şüphelinin tutuklanmasını sağlayan Ağır Suçlu Birimleri tarafından kullanılacak.

Teşkilatın açıklamasına göre "kadınların ve kızların genellikle güvende olduğundan emin olmadığı yerler de dahil" işlek kamusal alanlarda 650 yeni memur görevlendirilecek.

Metropolitan Polis Teşkilatı sözcüsü şunları söyledi:

(Couzens'ın) suçlarının tüm korkunç detayları son derece endişe verici ve tamamen meşru soruları gündeme getiriyor.

Bu, suçların en korkuncu ama bunun çok daha büyük ve rahatsız edici bir resmin parçası olduğunun farkındayız.

Kamusal alanlarda Nicole Smallman'ın, Bibaa Henry'nin ve çok yakın zamanda Sabina Nessa'nın öldürülmesi de dahil başka korkunç kadın cinayetleri de yaşandı.

Bütün bunlar, kadınları ve kızları korumak adına daha fazlasını yapmak için ivedi bir görevimiz bulunduğunu net şekilde vurguluyor.

Couzens, Everard'ı tecavüz edip öldürdüğü için perşembe günü ömür boyu hapis cezası almıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU