Birleşik Krallık hükümeti, ülkedeki Almanlara hiç tecrübeleri olmasa dahi kamyon şoförü olma teklifinde bulundu

The Independent Özel Haber: 1999'dan önce verilen Alman ehliyetleri 7,5 tona kadar küçük ve orta boy kamyon kullanma yetkisi içeriyor

Birleşik Krallık'ın Cobham kasabasındaki ağır vasıta otoparkı. Ağır vasıta şoförü eksikliği ülkede yakıt sıkıntısının başlamasına ve marketlerde kimi rafların boş kalmasına sebep oldu (Reuters)

Birleşik Krallık (BK) hükümeti ülkede ikamet eden binlerce Alman'dan, daha önce hiç kullanmamış olsalar bile, ağır vasıta eksikliğine yardımcı olmak için kamyon kullanmasını istedi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Britanya'da yaşayan Almanlara bir mektup gönderilen ve Ulaştırma Bakanı Barones Vere'nin imzasını taşıyan mektupta onlardan ağır vasıta şoförlüğü sektörüne “geri dönmeyi düşünmeleri” istendi.

Mektupta şu ifadeler var:

Değerli becerilerinize ve deneyiminize hiç bu kadar ihtiyaç duyulmamıştı.

Lojistik endüstrisinde harika ağır vasıta şoförlüğü fırsatları var ve sektör genelinde istihdam koşulları iyileşiyor. Cazip maaş oranlarının yanı sıra esnek çalışma, sabit çalışma saatleri, sabit çalışma günleri, tam zamanlı ve yarı zamanlı çalışmaya dair daha fazla seçenek olduğunu görüyoruz.

1999'dan önce verilen Alman ehliyetleri 7,5 tona kadar küçük ve orta boy kamyon kullanma yetkisi içeriyor. BK'de ikamet eden ve böyle bir ehliyete sahip olan Almanların neredeyse tamamına mektup gönderildiği ve neredeyse hiçbirinin daha önce ağır vasıta kullanmadığı düşünülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cuma sabahı Londra'daki evinde mektubun biri kendisine, diğeri eşine gönderilen iki nüshasını alan 41 yaşındaki bir Alman erkeği, The Independent'a "Hayli şaşırdık" dedi.

Eminim ağır vasıta sürücülerinin maaşları ve çalışma koşulları gelişmiştir fakat nihayetinde bir yatırım bankasındaki görevimi sürdürmeye karar verdim. Eşim hiçbir zaman bir Volvo'dan daha büyük bir araç kullanmadı, dolayısıyla o da bu heyecan verici fırsatı reddetme niyetinde.

Burada Brexit'ten sonra da bizim için uzmanlık işleri olduğunu bilmek güzel. Almanya'ya geri dönmüş olsaydık, asla bir kamyon sürme teklifi almazdık.

 

BK Ulaştırma Bakanlığı ağır vasıta şoförlüğü teklifi.jpg

Mektubun Birleşik Krallık'ta yaşayan ve 1999'dan önce ehliyet alan Almanların neredeyse tamamına gönderildiği tahmin ediliyor (The Independent)​​​​​


Mektup, ambulans şoförü ve sağlık görevlilerinin de gelip ağır vasıta araçları kullanmalarını isteyen aynı toplu gönderinin bir parçası.

Ulaştırma Bakanlığı, veri koruma kuralları nedeniyle sonuçları filtreleyemediklerini belirtti.

Bir Ulaştırma Bakanlığı sözcüsü şunları söyledi:

Mektup ağır vasıta ehliyetine sahip yaklaşık bir milyon kişiye otomatik olarak  gönderildi ve kişisel veri koruması nedeniyle nüshaların listesini mesleğe göre daraltmak imkansızdı.

Hazine, BK'deki ağır yük taşıtı şoförü eksikliğinin Brexit'le ilgili olduğunu reddetti. Hazine Genel Sekreteri Simon Clarke, dün BBC'nin Today programında konuştu: 

Karşılaştığımız zorluklar bu ülkeye özgü değil. Bunun bir şekilde sadece Britanyalıların sorunu olduğu fikri esasen yanlış. Avrupa genelinde 400 bin ağır vasıta şoförü eksikliği var" ifadelerini kullandı.

Bunun Brexit'le ilgili olduğu fikri, korkarım ki, gerçekten de bizi kaçırılan fırsatlar hakkında son derece olumsuz bir tartışmaya çekme çabasıdır, Almanya'daki duruma bakarsanız, Polonya'daki duruma bakarsanız, Fransa'daki duruma bakarsanız, onlar da bu sorunları paylaşıyor.

Bununla birlikte, Alman hükümetinin orada yaşayan Britanyalılara henüz bir mektup yazmadığı ve daha önce hiç yapmadıkları halde bir ağır vasıta kullanmayı düşünmelerini istemediği görülüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU