Kemalpaşa Kaymakamı, "sınıftan kovduğu" öğretmenden özür diledi

Kaymakam Saygın, bugün olayın yaşandığı okula tekrar ziyaret gerçekleştirerek, tartışma yaşadığı öğretmen Burak Kılıç ile bir araya geldi. Saygın olaydan derin üzüntü duyduğunu söyleyerek Kılıç'tan özür diledi

Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın Saygın (sağda), Öğretmen Burak Kılıç'tan (solda) özür diledi / Fotoğraf: artvin.meb.gov.tr

Artvin Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın Saygın, ziyaret için gittiği Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde bir sınıfta incemelerde bulunduğu sırada, sınıfa girerek kendisine "Hoş geldiniz" diyen ve elini uzatan öğretmeni "Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle" diyerek kovmuştu.

Bunun üzerine Artvin Valiliği yazılı açıklama yaparak, yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyulduğunu ve konu hakkında inceleme başlatıldığını bildirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaymakam, öğretmenden özür diledi

Kaymakam Saygın ise, bugün olayın yaşandığı okula ziyarette bulunarak öğretmen Burak Kılıç'tan özür diledi.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaymakam Saygın çarşamba günü gerçekleştirdikleri okul ziyareti sırasında karşılıklı yanlış anlaşılma nedeniyle yaşanan hadisenin kendisini derinden üzdüğünü belirterek, "Pandemi koşulları gereği küçük bir heyetle gerçekleştirdiğimiz sınıf ziyaretleri sırasında iki öğretmenin görevli olduğu sınıfınızda sizin sonradan sınıfa gelmeniz, kim olduğunuzu o an bilmiyor olmam ve tokalaşmak maksadıyla elinizi uzatmanız sebebiyle salgın tedbirleri açısından sizi uyarma gereği duydum. Öte yandan, sizin özel eğitim öğrencimizin bakımı ile ilgilenmeniz sebebi ile sonradan sınıfa geldiğinizi anladım. Yaşanan yanlış anlaşılmadan kaynaklanan hadiseden üzüntü duyduğumu size özellikle belirtmek isterim" dedi.

Kaymakam Saygın, "Pandemi koşulları sebebiyle ortaya çıkan bu yanlış anlaşılmadan dolayı sizden özür diliyor ve helallik istiyorum. Ayrıca davetimi kabul etme nezaketiniz için de teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın eğitimi ile ilgili süreçlerde her zaman ve her koşulda tüm öğretmenlerimizin destekçisiyiz" ifadelerini kullandı.

Öğretmen Burak Kılıç ise, Kaymakam Saygın'a yanlış anlaşılma sonucu doğan olayın bu noktaya gelmesinden üzüntü duyduğunu ve kamuoyuna yansıtılan içeriğin olayın gerçekliği ile bağdaşmadığını belirterek "Kaymakamımıza yapıcı tavrı dolayısıyla teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU