Uzun benzin kuyruğunun yanından atıyla şarkı söyleyerek geçen adam viral oldu

"Benzine ihtiyacım yok, bu havuçla çalışıyor"

Gus Lee-Dolphin, ülkedeki akaryakıt tedarik krizine tepki çekmek için başka bir benzin istasyonunda oluşan araç kuyruğunun yanından bisikletiyle geçmişti (Instagram/gusleedolphin)

Birleşik Krallık'ta bir at sürücüsü, ülkedeki benzin sıkıntısı nedeniyle bir istasyonun önünde kuyruk oluşturan otomobillerin yanından dalga geçerek ilerledi.

Başkent Londra'daki Osterley bölgesinde Gus Lee-Dolphin adlı Instagram kullanıcısının Shell'a ait benzin istasyonunun önünde uzun kuyruk oluşturan otomobillerin yanından atıyla geçtiği görüntüler sosyal medyada viral oldu.

30 Eylül'de paylaşılan videoda at sürücüsü otomobillerin yanından yavaşça geçerken, "Benzin kuyruğundasınız. Benzin kuyruğundasınız. Benzin kuyruğundasınız ama ben attayım. Ben attayım. Ben attayım. Ben attayım ve benzine ihtiyacım yok çünkü bu havuçla çalışıyor" diye şarkı söylüyor.
 


Özellikle TikTok'ta viral olan video, yayımlandığından bu yana farklı mim hesaplarında 2 ila 5 milyon arası izlenme aldı.

TikTok kullanıcılarından biri "Bu kaç beygir?" diye şaka yaparken, bir kişi de "Her şey havuç kıtlığı yaşanana kadar şen şakrak tabii" ifadelerini kullandı.

Bir başka kişiyse "En azından benzin kuyruğunda arabanın içinde kalan çocuklara bedava eğlence çıktı" dedi.

Öte yandan videoyu olumlu karşılamayanlar da oldu. Bir TikTok kullanıcısı, "Sürücüler adama tepki göstermek için aragaz vermeliydi" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İngiltere'nin Brexit'le birlikte Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasının ardından diğer AB ülkelerinden şoför olarak çalışmaya gelenlerin sayısı azalmıştı. Bu durum, Kovid-19 salgınının yarattığı ekonomik krizle birlikte ciddi bir yakıt tedarik sorunu yaşanmasına neden olmuştu.

Fakat Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, 25 Eylül'deki açıklamasında "Akaryakıt sıkıntısı olmadığını" savunmuş ve sorunun tüketicilerin "panik halinde" benzin satın almak için istasyonlara gitmesinden kaynaklandığını iddia etmişti.

İşletmelerden sorumlu bakan Kwasi Kwarteng ise iki gün önce yaptığı açıklamada sorunun aşılabilmesi için askerlerin ağır vasıta şoförlüğü yapacağını açıklamıştı.



Independent Türkçe, NDTV, Evening Standard

Derleyen: Yasin Sofuoğlu 

DAHA FAZLA HABER OKU