İmamoğlu: Dedemin mezarında gizlice çekim yapmışlar

Ekrem İmamoğlu Trabzon'daki köylerinde bulunan aile mezarlığında gizlice çekim yapıldığını öne sürdü, "Bunun adı mezar hırsızlığı" dedi

Fotoğraf: Twitter @ekrem_imamoglu

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu isim vermeden Sabah ve ATV'nin de sahibi olan Turkuvaz Yayıncılık A.Ş.'ye tepki gösterdi.

İmamoğlu Gaziosmanpaşa'daki mitingde İstiklal Savaşı gazisi olduğunu söylediği dedesinin mezarında gece vakti gizlice çekim yapıldığını öne sürdü:

"Bunun adı nebbaşlık: Mezar hırsızlığı"

Bizim bir caminin yanında mezarlığımız vardır. Bir de rahmetli dedem 1977'de vefat ettiğinde onu defnettiğimiz aile mezarlığımız vardır. Bir bakar ki bir komşumuzla bir akrabamız, aile mezarlığımızda bir ışık. Bir gider bakarlar ki, bir TV ekibi çekim yapıyor. Yahu benim Gazi dedemle röportaj yapmaya mı geldiniz Allah'ın adamları. Allah size akıl versin. Hangi kanal anladınız değil mi? 'Aaaa' anladınız mı?! Aaaa ben şaşırdım. 'Aaaa' deyince herkes anladı. Sözlüğe baktım, bu işin adı 'nebbaşlık': Mezar hırsızlığı'.

İmamoğlu dedesinin İstiklal Savaşı gazisi olmadığı yönündeki iddiayı köşesine taşıyan Sabah yazarı Mahmut Övür'ü de "Allah akıl versin" diyerek eleştirdi:

Utanıyorum. Bu memlekette koca koca insanların bu yaptığı iş ve işlemlere bir köşe yazarı da aynı grupta… Benim İstiklal Savaşı gazisi dedem neymiş? Asker kaçağıymış. Böyle bir bilgiye ulaşılamamış. Aynı grubun gazetecisi. Bunlara yemin ediyorum dua edin. Bunlara Allah akıl versin. Tüm Türkiye bağırsa yetmez. Bunlara akıl versen de yetmez. Bunları yapan, sözüm ona mevcut hükümete en yakın grubu ve bunlarla iş birliği yapan sözüm ona gazeteciyi, onun haber yapma anlayışını kınıyorum.

"Rakibime şov yaptırıyor"

Ekrem İmamoğlu'nun hedefinde İBB Başkan vekili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da vardı.

Seçimden önce servis aracı sahiplerine 'Tahditlerinizi vereceğiz' dedik. Talimatı ve süreci başlattık. Peki, ne oldu? Dün UKOME'den karar çıktı. Sevgili İstanbul Valisi, siz şu anda seçilmiş Ekrem İmamoğlu'ndan sonra oraya 24 Haziran'a yani ben gelinceye kadar vekalet ediyorsun. Tahdit sürecini Büyükşehir Belediyesi gündemine sokan benim ama kalkıyorsunuz burada sayın rakibimiz yapmış gibi elinde plakalarla şov yaptırıyorsunuz. Bazı valiler tuzak kurar, bazı valiler de siyasete göz kırpıyor olabilir.

İmamoğlu "18 günde yaptıklarımızla bizi kıskanıyorlar. Allah şahit ben bunları bin 800 günde deli etmezsem namerdim. Her gün iş üreteceğiz. Bu şehrin yöneticiliğini yaptığı zanneden bir avuç belediyenin içindeki insanların yerine, bu kardeşiniz sizlere ve bu şehrin 16 milyon insanına hizmet etmeye geliyor. Ne yaparsanız yapın boş. Millet kararını verdi" ifadelerini kullandı. 

"İşsizlere belli bir süre için ücretsiz ulaşım kartı vereceğiz"

İstanbul'da israf düzenine son vereceğini söyleyen İmamoğlu, "Büyükşehir Belediyesinden partizanlığı söküp atacağım. Bir avuç insana akıtılan belediyenin kaynaklarını 16 milyon insana akıtacağım. Suya ve ulaşıma indirim yaparak, enflasyonla İstanbul'dan mücadele ediyorum. İşsizlikle de mücadele edeceğiz. Bölgesel istihdam ofisleri kuracağız. Otogarı Türkiye'nin en değerli yüksek teknoloji merkezi yapacağız. İşsiz vatandaşlarımıza belli bir süre için ücretsiz ulaşım kartı vereceğiz" diye konuştu.  

İmamoğlu, ülkede yaşayan herkesle kardeş olduğunu anlatarak, "Herkesin etnik kökeni kendi şerefidir. Bu şehirde yaşayan her insan hemşehrimdir. Bana herkes oy verecek. Çünkü ben herkesi düşünüyorum. Gençlerin Ekrem abisi olmaya geliyorum" dedi. 

İstanbul'da yaşayan herkesi çok sevdiğini vurgulayan İmamoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin evladıyım. İYİ Parti'ye teşekkür ediyorum, onlar benim ittifak, yol arkadaşım ama HDP'li kardeşimi çok seviyorum. AK Partili kardeşimi de seviyorum. MHP'li, DSP'li, BBP'li, Saadet Partili kardeşlerimi de seviyorum. Parti amaç değildir, hizmet için araçtır" ifadelerini kullandı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU