Rusya'da Ekim Devrimi'nden beri ilk kez hanedan düğünü yapılıyor

100 yılı aşkın süre önce ülkeden kaçmak zorunda kalan Romanovların düğününe ülke dışından da yüzlerce kişi katılacak

Şu anda Moskova'da yaşayan ve hayır kurumlarıyla ilgili projeler üzerinde çalışan Grandük Georgiy Mikhayloviç Romanov, Rusya'yı ilk defa 1992'de ziyaret etmişti (Reuters)

Rusya'da, 100 yıldan fazla süre sonra ilk defa hanedan ailesine ait bir düğün düzenlenecek. 

Rus Grandük Georgiy Mikhayloviç Romanov, İtalyan nişanlısı Victoria Romanovna Bettarini'yle St. Petersburg'daki Aziz Isaac Katedrali'nde bugün evlenecek.

Düğünde büyük bir dini kutlama yapılması ve ülke dışından yüzlerce ziyaretçinin ağırlanması öngörülüyor.

Rusya Grandüşesi ve "İmparatorluk tahtının varisi" Mariya Vladimirovna ve Rusya Grandükü Mihail Pavloviç'in oğlu olarak İspanya'da dünyaya gelen Mikhayloviç, yaşamının çoğunu doğduğu ülkede ve Fransa'da geçirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

40 yaşındaki Mikhayloviç, haber sitesi Fontanka.ru'ya açıklamasında düğün töreni için St. Petersburg'u seçmesine ilişkin "Rusya'da ilk döndüğümüz yer burası oldu. Burası aileye çok ama çok yakın bir yer" dedi.

39 yaşındaki Bettarini'yse geçen yıl Ortodoks inancını benimseyip Rus Ortodoks Kilisesi'ne bağlılığını ifade ederek adını Victoria Romanovna olarak değiştirmişti.

Romanov Hanedanlığı ülkeyi yaklaşık 300 yıl boyunca yönetmişti. Ancak 1917'de Bolşevik Devrimi'yle birlikte II. Nikolay olarak da bilinen Çar Nikolay Aleksandroviç Romanov tahttan çekilmek zorunda kalmış, böylelikle hem Çarlık rejimi hem de Romanov Hanedanlığı yönetimi sona ermişti.

Son Çar II. Nikolay daha sonra eşi ve 5 çocuğuyla saklandığı Yekaterinburg bölgesinde devrimciler tarafından öldürülmüştü.



Independent Türkçe, CNN, Reuters

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU