Scientology'nin kullandığı kişilik testi, TikTok videosu sayesinde viral oldu

TikTok kullanıcısı, Scientology dünyasında "ün kazandığını" söyleyen mesajlar aldı

(TikTok/Jordana1999)

Scientology Kilisesi'nin kullandığı kişilik testi, bir TikTok kullanıcısının testi çözdüğü videoyu paylaşmasının ardından viral oldu.

Oxford Üniversitesi'yle hiçbir bağlantısı olmayan Oxford Kapasite Analizi (Oxford Capacity Analysis -OCA), kişilik testinin "tüm geleceğinizi etkileyen 10 hayati kişilik özelliğini belirlediğini" öne sürdü.

TikTok kullanıcısı Jordana1999'un kendini testi yaparken kaydedip "Çok uzun ama doğrusu buna değdi" başlığıyla paylaştığı videoyu 2,5 milyondan fazla kişi izledi.
 

@jordana1999

just tell tom cruise to gimme a call thanks

original sound - Alex and Jon


Jordana'nın paylaştığı videoda görülen sorular arasında "Tırnaklarını yer misin?" ve "Çocuklardan rahatsız olur musun?" gibi sorular da vardı.

Scientology Kilisesi şunları söyledi:

Hayatımızın çoğunda bize kişiliğin değiştirilemeyecek genetik bir özellik olduğu ve 'onunla yaşamak zorunda olduğumuz' öğretildi. Bu açıkça yanlış. Gerçek şu ki, kişiliğinizi değiştirerek hayatın zorluklarını bilgi ve rahatlıkla karşılayıp bunların üstesinden gelen, kendinizin çok daha iyi ve mutlu bir hali, yani gerçek siz olabilirsiniz.

Daha sonraki gönderisinde Jordana, paylaşımının viral olduğuna şaşırmış görünüyordu. TikTok kullanıcısı, Scientology dünyasında "meşhur" hale geldiğini söyleyen mesajlar almaya başladığını da açıkladı.
 

@jordana1999

it’s so long but worth it tbh #scientology

original sound - christina


Bilimsel hiçbir temeli olmadığı ve birilerini yalnızca Scientology'nin çözebileceği sorunları olduğuna inandırmak amacıyla kullanıldığı gerekçesiyle yaygın eleştirilere maruz kalan test, Scientology Kilisesi'ne dahil bazı kişilere göre yüzlerce fazladan katılımcı kazandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Scientology takipçisi Angela Garcia, Facebook'ta şunları yazdı:

Şu anda dolaşımda olan bu TikTok videosunu şimdiye dek 2,4 milyondan fazla kişi gördü, özellikle de Almanya'dan çok fazla kişi izledi. Video, OCA testleri gönderen bir insan seline yol açtı. Bugün birkaç Alman Scientology derneğine yüzlerce OCA testi geldi!Vay be! Sosyal medyanın gücü!!

Fakat test miktarının gerçekten artıp artmadığını ya da bu artışın Jordana'nın TikTok gönderisinden kaynaklı olup olmadığını tespit etmek mümkün değildi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU