Milan Kulübü, teknik direktörlük görevine efsane futbolcusu Maldini'yi getirdi

İtalya'nın Milan Kulübü, unutulmaz futbolcularından Zvonimir Boban'ı kulüp yönetimine, Paolo Maldini'yi de teknik direktörlük görevine getirdi

Paolo Maldini / Fotoğraf: Reuters

İtalya Birinci Ligi (Serie A) kulübü Milan'da Zvonimir Boban, kulüp futbol şubesi sorumlusu, Paolo Maldini ise teknik direktör olarak görevlendirildi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Boban, görevinden ayrıldı ve 1992'den 2001'e kadar oynadığı Milan'da futbol şubesi yöneticiliğine getirildi.

Milan'ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Sen geçmişimizin bir parçasıydın, şimdi de geleceğimizin bir parçası olacaksın. Milan ve Boban: Tekrar birlikte" ifadelerine yer verildi.
 


1985-2009 yıllarında forma giydiği Milan'ın bir diğer efsane oyuncusu Paolo Maldini ise teknik direktörlük görevine getirildi. 
 


Paolo Maldini kimdir?

26 Haziran 1968'de İtalya'nın Milano şehrinde doğan Maldini, altyapısından yetiştiği Milan Kulübü'nde 1 Temmuz 1985'de profesyonel kariyerine başladı.

Maldini, 1 Temmuz 2009'a kadar formasını giydiği Milan'da 901 maçta 33 gol atıp 21 asist yaptı.

Efsane futbolcu 25 yıllık Milan kariyerine 22 kupa sığdırdı. Kırmızı-siyahlı formayla 7 İtalya Birinci Ligi şampiyonluğu, 5 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 4 UEFA Süper Kupa şampiyonluğu, 1 İtalya Kupası, 5 İtalya Süper Kupası, 1 FIFA Kulüpler Dünya Şampiyonası ve 1 kez de İntercontinental Kupası kazanarak, ulaşılması zor bir rekora imza attı. 

Maldini, 2008-09 sezonunda Fiorentina maçının ardından profesyonel futbol kariyerini sonlandırdı.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU