Dune'un yönetmeni Villeneuve, çöl sahneleri için neden BAE'nin en sıcak zamanlarını seçti?

"Abu Dabi'de bulduklarım benzersiz"

Yılın en çok beklenen filmlerinden Dune: Çöl Gezegeni'nin (Dune) yönetmeni Denis Villeneuve, BAE'nin başkenti Abu Dabi'deki çöl sahnelerini çekmek için neden ülkenin en sıcak dönemini seçtiklerini açıkladı.

Filmin çekimlerin çoğu Macaristan, Ürdün ve Norveç'te yapılırken Arrakis gezegeninin görüntüleri için Abu Dabi'deki Liva Çölü tercih edildi. Bölge, 2015 tarihli Star Wars: Güç Uyanıyor (Star Wars: The Force Awakens) filminde de Jakku gezegeni için kullanılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dune ekibi, çöldeki çekimleri BAE'nin en sıcak zamanları olan Temmuz ve Ağustos arasında yaptı. Abu Dabi Film Komisyonu'nun 22 Eylül'de yayımladığı kamera arkası görüntülerinde konuşan başarılı yönetmen, Liva Çölü'ne hayranlığını şu sözlerle anlattı:

Abu Dabi'de bulduklarım benzersiz. Birbirinden farklı çok sayıda kum tepesi ve çöl var. Bunların kesinlikle büyüleyici olduğunu düşündük. İklim koşulları da bizim için mükemmeldi. Havadaki tuhaf pus, şehre yakınlığı sebebiyle de filmin görünümüyle tamamen örtüşüyordu.

Dune ekibiyle çalışan BAE merkezli film şirketi Epic Films'in kurucusu Robbie McAree de Villeneuve ve ekibinin BAE'yle çöl manzarasına aşık olduğunu söyledi. Yazın gökyüzünün daha gri ve daha puslu olduğunu söyleyen McAree, bu koşulların Villenuauve'nin beklentisine "mükemmel şekilde" uyduğunu kaydetti.

Frank Herbert'in aynı adlı eserinden uyarlanan filmde Timothee Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Jason Momoa, Javier Bardem ve Stellan Skarsgard gibi yıldız oyuncular yer alıyor.

Dune: Çöl Gezegeni'nin 22 Ekim'de vizyona girmesi hedefleniyor.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU