CHP güvenlik kamerası görüntülerine yanıt verdi: Adalet Bakanlığı bu işin neresindedir, hesabını verecekler

CHP, parti yöneticilerinin adliyeye girerken görüldüğü güvenlik kamerası görüntülerine ve üzerine yapılan “CHP il seçim kurulu kararlarını mesai saati dışında başvurarak değiştirtti” iddialarına bu sözlerle yanıt verdi

CHP, bazı basın yayın organlarında 2 Nisan tarihinde CHP'li yöneticilerin İl Seçim Kurulu'nun kararlarını değiştirmeye yönelik girişimlerde bulunduğu iddialarını basın toplantısıyla yalanladı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun, Milletvekilleri Bülent Tezcan, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve İstanbul Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Doğuşcan Aydın Aygün’ün katıldığı basın toplantısında açıklamayı Bülent Tezcan yaptı.

Tezcan 'CHP mesai saatleri dışında itiraz etti' iddialarına “İl ve ilçe seçim kurulları mesaiye bağlı değildir. 24 saat esasında çalışırlar” sözleriyle yanıt verdi:  

İl ve ilçe seçim kurulları mesaiye bağlı değildir. 24 saat esasında çalışırlar. Bundan önce bütün itirazlarda kurullar mesai saatine bakmadan itirazları karara bağlamıştır.

Neymiş efendim mesaiden sonra gitmişiz; öyle bir şey yok, her zaman itiraz edebilirsiniz, hakimler de oturur karar verirler. Ayrıca hakimlerle hiçbir temas olmamıştır. Oradaki ilçe seçim müdürü dilekçimizi aldı işleme koydu. Bunu da yalanla kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar.

Tezcan, açıklamasında yine mesai saatini örnek gösterip ve AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel’in YSK’ya itiraz başvurusu yaptığı saati işaret etti:

Peki YSK’ya AK Parti Temsilcisi Recep Özel ne zaman müracaat etti. Gece itiraz dilekçesi verdi. YSK itiraz üzerine gece bir araya geldiler saat 2’de ve il seçim kurulunun kararını kaldırdılar. O zaman onu da, o görüntüleri de servis edin. Onlar için gece yarısı itirazda seçim kurullarının çalışması görev, bizim için hakimin karar vermesi suç. Utanmadan hakimin girişini hırsızın girişi gibi servis ediyorlar, yazıklar olsun.

Tezcan, basın toplantısında itirazın hak olduğunu hatırlattı ve görüntüleri yayınlanan başvurudan önce aynı gün 4 itirazda daha bulunduklarını söyledi:

AK Parti temsilcilerinin ilçe seçim kurullarına yaptığı itirazlarından sonra biz de kanundan kaynaklanan itiraz hakkımızı kullandık. Bu sanki suç gibi görüntüleme peşine düştüler. Kamuoyuna suç gibi yansıtmaya çalışıyorlar. İtiraz bir haktır. Nasıl AK Parti kendi taleplerini reddeden ilçe seçim kuruluna karşı, il seçim kurullarına YSK’ya itiraz etmiş hakkını kullanmışsa biz de hakkımızı kullandık. Kanun onlara ‘itiraz edin’ bize ‘susun’ demiyor. Biz, haksız bulduğumuz ilçe seçim kurulu kararlarına gün içinde 5 itiraz yaptık. ‘Gece açtırdılar’ diyorlar ya; o son gidişimiz daha önce 4 itirazımız daha var. Gece o saatte yeni bir itiraz daha geldi, onu da hazırlayıp götürdük. Kamuoyunu yalanla aldatma peşindeler.

Bu görüntüleri kim servis etti? Bu görüntülerde suç yok, biz köşe başlarında konuşmadık. O görüntüler İstanbul Cumhuriyet Başsavcısının mahremiyetindeki görüntüler. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı bu işin neresindedir? Hesabını verecekler.

Bülent Tezcan, “servis edildi” dediği güvenlik kamerası görüntüleri ve iddialarla ilgili yasal işlem başlattıklarını açıkladı:

İstanbul seçimlerini iptal ettirebilmek için hastane kayıtlarını ‘bunlar akıl hastası’ diye ifşa ettiler şimdi de vatandaşın şikayet hakkını kullandığı güvenlik kamerası görüntülerini suçmuş gibi gösterip başka bir suç organizasyonunun içine giriyorlar. Bu bir suç, yalan, iftira, kumpas organizasyonudur. Yasal işlemleri başlattık. Hukuk ve adaletin dışında attığımız zerrece bir adım yoktur.



Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU