Amerika kıtasının futbol şöleni 2019 Copa America başlıyor

Brezilya'nın ev sahipliğinde Amerika kıtasındaki milli futbol takımlarının yanı sıra özel davetle Katar ve Japonya'nın katılacağı 2019 Copa America heyecanı, bu gece başlıyor

Brezilya, Copa America'ya 1919, 1922, 1949 ve 1989'dan sonra bu yıl 5. kez ev sahipliği yapacak / Fotoğraf: İHA

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından bu yıl 46. kez düzenlenecek Copa America 2019, bu gece yarısı oynanacak ev sahibi Brezilya ile Bolivya arasındaki maçla başlayacak.

Amerika kıtasında yer alan ülke milli futbol takımlarının yanı sıra özel davetle Katar ve Japonya'nın katılacağı 2019 Copa America, 15 Haziran-7 Temmuz tarihlerinde Brezilya'nın 5 farklı şehrinde oynanacak. Brezilya turnuvaya 1919, 1922, 1949 ve 1989'un ardından 5. kez ev sahipliği yapacak.

Geride kalan iki turnuvada zafere ulaşan Şili'nin son şampiyon unvanını elinde bulundurduğu Kupa Amerika'da boy gösterecek 12 takım, çeyrek finale yükselebilmek için dörder ekipten oluşan 3 grupta mücadele edecek. Gruplarda ilk ikiye giren takımlarla en iyi iki grup üçüncüsü son 8 arasına kalacak.

 

Copa America 2015 Şampiyonu Şili - Reuters.jpg
Şili Milli Takımı, Copa America'yı 2015 ve 2016 yıllarında üst üste 2 kez kazandı  / Fotoğraf: Reuters

 

Kupayı en çok Uruguay, en son Şili kazandı

Uruguay, turnuvada 15 kez şampiyonlukla en fazla şampiyonluk yaşayan takım.

Barcelona'da forma giyen Messi'li Arjantin, 14 şampiyonlukla Uruguay'ı takip ediyor. 

Fransa'nın Paris Saint-Germain Kulübü'nde forma giyen yıldız futbolcusu Neymar'dan yoksun mücadele edecek ev sahibi Brezilya, 8 şampiyonlukla üçüncü sırada. 

Beşiktaş'tan Gary Medel, Aytemiz Alanyaspor'dan Junior Fernandes ve Fenerbahçe'den Mauricio Isla'nın forma giydiği Şili, son iki turnuvada şampiyonluk ipi göğüsleyen ülke olarak dikkat çekiyor.  

 

Lionel Messi5 - Reuters.JPG
Arjantinli Lionel Messi ve Uruguaylı Luis Suares, İspanya ekiplerinden Barcelona'da forma giyiyor / Fotoğraf: Reuters

 

Yıldızlar turnuvada boy gösterecek

Organizasyonda yıldız futbolcular boy gösterecek.

Futbolseverler, Arjantin'de Lionel Messi, Sergio Agüero, Angel Di Maria, Paulo Dybala, Brezilya'dan Philippe Coutinho, David Neres, Gabriel Jesus, Roberto Firmino, Ederson ve Allison, Kolombiya'dan James Rodriguez, Radamel Falcao, Uruguay'dan Luis Suarez, Edinson Cavani, Şili'den Alexis Sanchez gibi futbol dünyasının önemli isimlerini izleme şansı yakalayacak.

 

Fernando Muslera - Reuters.jpg
Fernando Muslera / Fotoğraf: Reuters

 

Türkiye'den 6 isim

Copa America'da Türkiye'den de 6 futbolcu mücadele edecek. 

Beşiktaş'tan Gary Medel, Aytemiz Alanyaspor'dan Junior Fernandes ve Fenerbahçe'den Mauricio Isla, Şili'de, Galatasaraylı Fernando Muslera Uruguay'da, Atiker Konyaspor'dan Paolo Hurtado Peru'da ve Evkur Yeni Malatyaspor'dan Arturo Mina da Ekvador'da forma giyecek.

Copa America'da 3 grupta 12 ülke mücadele edecek. Gruplarda ilk iki sıraya giren ekipler ile en iyi iki grup üçüncüsü son 8 takım arasına kalacak. Bu sene turnuvaya Katar ve Japonya, özel davetle katılacak.

2019 Copa America'da gruplar şöyle:

A grubu: Brezilya, Bolivya, Venezuela, Peru 

B grubu: Arjantin, Kolombiya, Paraguay, Katar 

C grubu: Uruguay, Ekvador, Japonya, Şili 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU