Bakan Akar'dan İdlib açıklaması: Hava saldırıları mutabakata uygun değil

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Türkiye'nin İdlib Mutabakatı'na bağlı kaldığını belirterek, "Ancak son zamanlarda özellikle hava taarruzlarında bir artış oldu. Bunun mutabakat muhtırasına uygun olmadığını da söyledik" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarının da katılımıyla video konferans toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda yaptığı konuşmada PKK ve YPG arasında bir farkın bulunmadığını kaydeden Akar, "YPG tam anlamıyla PKK'nın kendisidir. İkisinin de terör örgütü olduğu, bununla ilgili sayısız delil ve görüntü olduğu da herkes tarafından bilinmektedir. Fakat ABD'li müttefiklerimizin, müttefiklik ruhuna yakışmayacak şekilde bunlara silah, mühimmat, araç gereç desteği sağladığını esefle görüyoruz. Başta silah, mühimmat olmak üzere verilen desteğin sonlandırılması için de her seviyede girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Son zamanlarda özellikle hava taarruzlarında bir artış oldu"

Türkiye ve Rusya arasındaki mutabakatı da hatırlatan Akar şöyle devam etti:

Biz, bu anlaşma çerçevesindeki esaslara uyuyoruz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptık ve büyük bir gayretle bunları yerine getiriyoruz. Ancak son zamanlarda özellikle hava taarruzlarında bir artış oldu. Bunun mutabakat muhtırasına uygun olmadığını da söyledik. Bununla ilgili her seviyede girişimler devam ediyor

Türkiye'nin mutabakatlar kapsamında üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini ve getirmeye devam ettiğini belirten Akar, "Bir taraftan oradaki Suriyeli kardeşlerimizin diğer taraftan birliklerimizin, hudutlarımızın güvenliği aynı zamanda da yeni bir göç dalgasına tahammülü olmayan ülkemizin korunması için orada başarılı olmamız şart. Gelişmeleri dikkatle, hassasiyetle takip ediyoruz" görüşünü paylaştı.

İdlib Mutabakatı 

Rusya ile Türkiye arasında imzalanan mutabakat  radikal terörist grupların silahlasızlandırma bölgesinden 15 Ekim'e kadar çıkarılmasını ön görüyordu.

 

 

AA, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU