FBI, DNA örnekleri almak için Petito cinayetinin şüphelisi Brian Laundrie'nin evine girdi

"Brian'ın ailesi FBI için ellerinden geleni yaptı"

Laundrie ailesinin avukatına göre, iki FBI ajanı pazar günü "DNA eşleşmesi" için bazı kişisel eşyalarını almak üzere Brian Laundrie'nin Florida'daki aile evini ziyaret etti.

Söz konusu ziyaret, 22 yaşındaki kız arkadaşı Gabby Petito'nun cinayetinde "şüpheli kişi" ilan edilen Laundrie için yapılan aramalar genişletilirken gerçekleşti. Petito'nun cesedi geçen hafta, Wyoming Ulusal Parkı'nda bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ziyareti rutin olarak nitelendiren aile avukatı Steven Bertolino, basına "FBI'ın kendilerine DNA eşleştirmesinde yardımcı olması için Brian Laundrie'ye ait bazı kişisel eşyaları istediğini" söyledi.

Bertolino, "Brian'ın ailesi FBI için ellerinden geleni yaptı" diye ekledi. Ziyaretten yaklaşık bir hafta önce FBI ajanları, ellerinde silahlarla Laundrie'nin evinde arama yapmış ve ailesini üzerinde hiçbir işaret olmayan bir minibüse taşıyarak evi olay yeri bandıyla çevrelemişti.

1 Eylül'de kız arkadaşıyla yaptığı şehirlerarası geziden eve tek başına dönen Laundrie, 11 Eylül'de Petito'nun ailesinin kızlarının kayıp olduğunu bildirmesinden günler sonra ortadan kaybolmuştu.

Günlerce Laundrie'nin nerede olduğunu bulmaya çalışıp başarısız olduktan sonra FBI, geçen perşembe Laundrie için Petito'nun ölümüyle ilgili olarak federal bir tutuklama emri çıkardığını duyurdu. Vakadan sorumlu özel ajan Michael Schneider şunları söyledi:

Bu emir, kolluk kuvvetlerinin Laundrie'yi tutuklamasına olanak sağlarken FBI ve ülke genelindeki ortaklarımız da Petito cinayetindeki gerçekleri ve detayları araştırmaya devam ediyor.

Laundrie'nin bu meseledeki rolüne veya şu anda nerede olduğuna dair bilgisi olan herkesi FBI'yla temasa geçmeye çağırıyoruz.

Kolluk kuvvetleri Laundrie'nin Florida'daki evinin yakınında bulunan Sarasota County'deki yaklaşık 10 bin hektarlık Carlton Rezervi'ni de tarıyor. Laundrie'nin ailesi polise, Brian'ın söz konusu bölgeye girdiğini düşündüklerini ve o zamandan beri görülmediğini söyledi.

Öte yandan Petito'nun ailesi, Long Island'da Petito'nun akraba ve arkadaşlarının taziyelerini sunmak için toplandığı bir anma töreni düzenledi. Kızı için "en harika insan" diyen Joseph Petito, insanlardan kızından ders almalarını ve kötü ilişkileri sona erdirmelerini istedi.

Anma töreninde "Bu resimlere bakmanızı ve Gabby'den ilham almanızı istiyorum" dedi.

Çıkmak istediğiniz bir yolculuk varsa, şimdi çıkın. Vaktiniz varken şimdi yapın. Sizin için en iyi şey olmayabilecek bir ilişkideyseniz, o ilişkiyi hemen bitirin.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU