The Sandman'in fragmanı yayımlandı: Çizgi romanlardaki birçok detay Netflix projesinde yer alıyor

The Sandman'in ilk tanıtım videosu hayranları epey heyecanlandırdı

Neil Gaiman'ın aynı isimli çizgi roman serisinden uyarlanan The Sandman'in ilk fragmanı yayımlandı. Netflix'te yayımlanacak dizi görünüşe göre çizgi romanlardaki sevilen pek çok detayı ekranlara getirecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Projede bizzat Gaiman'ın da yer alması nedeniyle hayranların diziden beklentisi epey yüksek. Fragmana verilen ilk tepkiler Netflix'in beklentileri karşılayacağına işaret ediyor. 

Screen Rant'in haberine göre Netflix'in gerçekleştirdiği TUDUM etkinliğinde gösterilen önizlemede Neil Gaiman, The Sandman'i ekrana uyarlamanın gerektirdiği uzun yolculuktan bahsetti. Ünlü yazar prodüksiyon ekibinin kendisini fazlasıyla etkilediğini söyledi.

Bununla birlikte orijinal çizgi romanlardaki çizimlere sadık kalarak hazırlanan sahnelerin hayli etkileyici bulunduğu aktarıldı. Fragmanda The Sandman #1'de Sam Kieth'in çizdiği Morpheus'un hapishaneden kaçışı da yer alıyor. 

 

screen rant.jpg
(Screen Rant)

 

Serinin ilk cildine atıfta bulunan bir diğer sahnedeyse büyülü bir daireye hapsolmuş Dream'in yukarıdan aşağıya bir görünümü yer alıyor. Fragman ayrıca Dream'in kullandığı üç alete de dikkat çekiyor: ölümlüleri uyutacak bir kum torbası, eski bir düşmanın kafatasından yapılmış bir miğfer ve onun rüyalarını gerçeğe dönüştürmesini sağlayan bir yakut. 

 

screen rant.jpg
(Screen Rant)

 

Videoda büyücü Roderick Burgess'i canlandıran Charles Dance de epey dikkat çekiyor. Dance, Game of Thrones'da canlandırdığı Tywin Lannister'ın ardından The Sandman'deki performansıyla da beğeni toplayacak gibi görünüyor. 

Kadim Gizemler Tarikatı'nın lideri Burgess'in, Ölüm'ü bağlama çabaları Dream'in kazara hapsedilmesine yol açıyor. Burgess'in dile getirdiği, "Sana taştan yapılmış bir bozuk para veriyorum. Sana bir tüy veriyorum, bir meleğin kanadından çekilmiş" ifadeleri de çizgi roman serisinin ilk cildinde yer alıyor.

Fragmanın sonunda ürkütücü bir ses, "Alabileceğiniz her türlü yardıma ihtiyacınız olacak" diyor. Dream'in hapsedildiği sırada kaçan Corinthian ya da nam-ı diğer Nightmare bu sözlerin sahibi. Fragmandan da anlaşılacağı üzere Nightmare dizinin kötüsü olarak ekranlara gelecek. 

Tanıtım videosuyla birlikte projenin sosyal medya hesaplarından dizideki oyuncuları tanıtan birçok görsel yayımlandı.

 

 

 

Dizide Dream'i Tom Sturridge, Death'i Kirby Howell-Baptiste ve Desire'ı Mason Alexander Park canlandıracak. 

The Sandman'in ne zaman yayımlanacağına dairse henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU