Erdoğan'dan Biden eleştirisi: Daha önce hiçbir ABD lideriyle bu durumu yaşamadım

Türkiye ve ABD ilişkileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin olumlu seyretmediğini belirterek, "ABD'de bizim münasebetlerimiz iki NATO ülkesi olarak burada olmamalı" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin Türkiye ve ABD ilişkileriyle ilgili bir sorusuna cevap veren Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin olumlu seyretmediğine işare etti.

ABD Başkanı Joe Biden ile ilgili eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Şu anda maalesef böyle bir durumdayız ve ABD'de bizim münasebetlerimiz iki NATO ülkesi olarak burada olmamalı. Daha önce hiçbir ABD lideriyle bu durumu yaşamadım. Maalesef ABD şu anda terör örgütlerine beklenenin çok çok üstünde destek veriyor. Mücadeleyi bırakın onlara yüklü miktarda silah, araç gereç destekleri veriyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Putin'den beklentilerimiz çok daha farklı"

Gelecek hafta Rusya'ya yapacağı resmi ziyaretle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den beklentilerinin çok daha farklı olduğunu söyledi.
Suriye'deki iç savaş ve bölgesel gelişmelerin görüşeleceği toplantıyla ilgili bilgi veren Erdoğan şunları kaydetti:

Burada da yine aynen benim Sayın Putin'den beklentilerimiz çok daha farklı. Suriye'de rejim maalesef, ülkemizin güneyinde tehdit oluşturuyor. Dost ülke olarak da Sayın Putin'den daha doğrusu Rusya'dan farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de güneyde birlikte yürütmemiz lazım. ABD, Suriye'yle de pek ilintili değil. Burada şu an İran, Rusya ve biz varız. Orayı da bir barış havzası haline getireceksek aramızda görüşmemiz şart ve bunları görüşeceğiz. Rusya ile ikili münasebetlerimizi çok daha ileri taşıma isteğindeyiz.

Yeni koronavirüs tedbirleri gelecek mi?

Türkiye'deki yüksek koronavirüs vakası ve can kaybı sayıları ile yeni tedbirlerin gelip gelmeyeceğiyle ilgili gelen bir soruya yanıt veren Erdoğan, "Çok çok farklı yeni yeni bazı tedbirler konusunda, beni ilgi alanımdan öte Bilim Kurulu'nun ilgi alanı. Bakanıma 'Bilim Kurulu'nda bu konuyu farklı bir yere taşımanız lazım' dedim. Dün Bakanımla da yaptığım görüşmede başta maske olmak üzere bundan taviz veremeyiz diyor. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Vefat sayılarına önem veriyorum. Vefatla birlikte vakaların asgariye inmesi bu mücadelede bizim tedbirlerimiz olacak" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU