FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda Avustralya'dan galibiyet: 3-2

Turnuvanın grup aşamasında 2 maç sona erdi. Brezilya'da forma giyen Martha, katıldığı 5 Dünya Kupası'nda da ağları sarsmayı başaran ilk oyuncu oldu

Avustralya, C grubundaki ilk galibiyetini aldı / Fotoğraf: AP

FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda B ve C gruplarında 2 maç yapıldı.

Fransa'nın ev sahipliğinde bu yıl 8'incisi düzenlenen FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın 7. günü, B ve C gruplarında oynanan birer maçla tamamlandı.

C grubu'nda Avustralya, 2-0 geriye düştüğü mücadelede Brezilya'yı 3-2 mağlup etti. Avustralya'nın gollerini 45+1. dakikada Caitlin Foord, 58. dakikada Chloe Logarzo ve 66. dakikada Monica (k.k.) atarken,. Brezilya'nın golleri 27. dakikada Marta ve 38. dakikada Cristiane'den geldi.

Brezilya'nın ilk golünü penaltıdan atan Martha, katıldığı 5 Dünya Kupası'nda da ağları sarsmayı başaran ilk oyuncu oldu. 33 yaşındaki Martha, Dünya Kupası'ndaki toplam gol sayısını ise 16'ya çıkararak organizasyon tarihindeki en çok gol atan futbolcu rekorunu geliştirdi.
 

GA-ÇİN1-REUTERS.JPG
Gruptaki ilk galibiyetin alan Çin, İspanya'nın ardından averajla 3. sırada yer alıyor / Fotoğraf: Reuters


B grubunda 2. maçlarını oynayan takımlardan Çin, Güney Afrika'yı 40. dakikada Li Ying'in attığı golle 1-0 mağlup ederek turnuvadaki ilk galibiyetini aldı.

7 Temmuz'da sona erecek şampiyonada, 24 takım 6 grupta mücadele ediyor. Gruplarını ilk 2 sırada tamamlayanlar ile en iyi 4 grup üçüncüsü, son 16 turuna yükselecek.

Turnuvaya bugün oynanacak üç karşılaşmayla devam edilecek. 

Programı şöyle:

D grubu:

16:00 Japonya - İskoçya

22:00 İngiltere - Arjantin

C grubu:

19:00 Jamaika - İtalya

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU