SP'nin eski lideri Kutan, Karamollaoğlu'nun pasaport iddiasını doğruladı: Üzücü bir hadiseydi

Kutan: Ben de İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkiliyi aradım ve bu ayıbın düzeltilmesini istedim

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na pasaport verilmediği iddiaları parti kurucu genel başkanı ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan tarafından doğrulandı.

Saadet Partisi’nin yayın organı Milli Gazete'ye açıklama yapan Kutan, olaydan haberdar olunca süreci yakından takip ettiğini ve İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkiliyle telefonda görüştüğünü belirtti. 

Milli Gazete’nin haberine göre Kutan, “Genel Başkanımız Temel Bey pasaportunu yenilemek maksadıyla nüfus müdürlüğüne gidince kendisini karşılıyorlar, ilgi gösteriyorlar. Daha sonra pasaportunuzu değiştirme imkânımız yok, çünkü isminizin yanında terörle iltisaklı notu var diyorlar. Bunun üzerine Temel Karamollaoğlu beni aradı ve nasıl bir yol izleyeceğimizi istişare ettik. Üzücü bir hadiseydi, ben de İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkiliyi aradım, ve bu ayıbın düzeltilmesini istedim. Yetkili beni dinledikten sonra durumu araştırdı ve 1 saat sonra beni aradı. Bir yanlışlık olduğunu ve Temel Bey’in pasaportunu değiştirebileceğini söyledi” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptığı açıklamada, isminin başına 'terör' ifadesi eklenerek, pasaportunun yenilenmediğini açıklamıştı.

Soylu: Nasıl böyle bir durum meydana geldi; ben bunu anlayabilmiş değilim

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açıklamayı seçim malzemesi olarak değerlendirdi. 

Soylu, “O günler yoğundu. Bu diplomatik pasaport. Diplomatik pasaportun bir tarafı da Dışişleri Bakanlığı'dır. Dışişleri Bakanlığı onaylar. Biz diplomatik pasaportu kendi adımıza veremeyiz nüfus idaresi olarak. Ama eğer bir sakınca söz konusuysa biz bunu belirtiriz. Bu sakınca da hukuki olması lazım. Böyle bir şey söz konusu değil. Bir yıl önce nasıl böyle bir durum meydana geldi. Ben bunu anlayabilmiş değilim. Sadece ben bunu bir seçim malzemesi olarak bir takım televizyonlar tarafından kullanıldığını düşünüyorum. Saçma bir şey olduğunu düşünüyorum" demişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU