Davutoğlu: Dini atmosfer içinde siyasi mesaj vermek doğru değil

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Yenikapı'daki Enderun Teravihi etkinliğini eleştirdi

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’nın yerel televizyon kanallarından Kanal 42’ye konuk olduğu yayında 1 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Yenikapı'daki Enderun Teravihi etkinliğini eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu "Ben prensip olarak görevlerim esnasında, dini atmosferin içinde siyasi mesajlar vermeyi doğru bulamadım" diye konuştu. Ahmet Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

Ben prensip olarak görevlerim esnasında, dini atmosferin içinde siyasi mesajlar vermeyi doğru bulamadım. Bazen kaçamadığımız haller dışında cami içinde mümkün olduğu kadar izin vermemek lazım. Orası ayrı bir mekan. Orada ola ki farklı siyasi görüşlerden olanlar olur, sizinle aynı düşünmeyenler olur, sizi sevmeyenler olur. Oraya gelenler Allah sevgisiyle geliyor. Bunlara özen göstermek gerektiği kanaatindeyim. Tabii teravihin, açık bir alanda geniş katılımla kılınması güzel ama bunun siyasi bir anlam taşıması Ramazan'ın bu iklimine aykırı olur. Bizim bu birleştirici iklimi korumamız hepimiz için önemli.

 

erdoğan enderun teravihi AA.jpg
Fotoğraf: AA


Yenikapı'daki toplu teravih namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir konuşma yapmıştı. 

Erdoğan konuşmasında 23 Haziran seçimine ilişkin mesajlar vermiş ve şunları söylemişti:

Burası İstanbul, bir diğer adıyla İslambol. Burası Konstantinapol değil ama burayı böyle görmek isteyenler var. Böyle görmek isteyenlere karşı 22 günümüz var. 'Zulüm 1453'te değil, fethi mübin 1453'te başladı ve 566 yıl oldu' dememiz lazım. Bunun için de çok çalışmamız lazım. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hiç unutmayın evelallah bu millet ezanlarının susturulmasına müsaade etmedi. Bu ülkede Kuran sesi dinmedi, bayrak inmedi.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU