Fehmi Koru: Endişeli muhafazakarlar varmış… Kimmiş onlar ve neden endişe ediyorlar?

“Geçmişte AK Parti’ye omuz vermiş pek çok insan, süreç içerisinde demokrasi çizgisine gelmelerine sebep oldukları başka eğilimden siyasilerle birlikte, demokrasi mücadelesinde yeni bir sayfa açmaya çalışıyorlar”

Fotoğraf: T24

Gazeteci Fehmi Koru, “muhalefetin seçimleri kazanıp AK Parti’nin iktidardan gitmesi durumunda muhafazakarların bazı kazanımlarını kaybedeceği” iddiasını savunan bir grup olduğunu söyledi. Bu görüşün doğru olduğunu vurgulayan Koru, “Endişeye mahal yok. İktidarlar gelir, iktidarlar gider… Demokrasi böyle bir şey zaten” dedi.

Fehmi Koru, kişisel blogunda kaleme aldığı köşe yazısında “Şu anda, kazanımların iktidar değişikliğinde elden çıkması bir yana, AK Parti’nin ilk iktidar döneminde elde edilmiş olan bazı değerlerin yeniden kazanılması için bir mücadele veriliyor” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“DEVA Partisi ve Gelecek Partisi neden kuruldu sanıyorsunuz?” diye soran Koru, şunları yazdı:

Bu iki partide kurucu olarak yer alanlar ile halen kenardan gelişmeleri izleyen başkaları, o ilk dönemde AK Parti’de önemli mevkilerdeydiler ve o döneme ait kazanımların elde edilmesi için verilen mücadeleyi onlar yürütüyordu. Kritik bütün dönemeçlerde o insanların dokunuşları hayati önem taşıyordu.

“Kazanım” şeklinde ifade edilenlerin çoğunun 2007-2014 arasındaki dönemin ürünü olduğunu hatırlatan Koru, şöyle devam etti:

2014 sonrasında AK Parti tarihinin öncesinden farklı sayfalarına tanık olundu. Uğursuz bir darbe girişimi ve onun ardından başlatılan geniş cepheci mücadele, elde edilen kazanımlardan bazılarını işlevsiz bırakmaya yol açtı. İktidar cephesi sarsıntı geçiriyorsa son yedi-sekiz yılda yürütülen politikalar yüzündendir. Geçmişte AK Parti’ye omuz vermiş pek çok insan, süreç içerisinde demokrasi çizgisine gelmelerine sebep oldukları başka eğilimden siyasilerle birlikte, demokrasi mücadelesinde yeni bir sayfa açmaya çalışıyorlar. Kazanımları kaybetmek bir yana kaybedilen kazanımları yeniden kazanmak üzere…

Koru, “Endişeye mahal yok. İktidarlar gelir, iktidarlar gider… Demokrasi böyle bir şey zaten” yorumunu yaptı.

 

fehmikoru.com, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU