Demirtaş: Çözümün adresi doğal olarak TBMM’dir

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Faydasız ve çoktan tükenmiş tartışmaları gündeme getirmek çözüme katkı sunmaz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siyaset kurumunun 35-40 yıldır çözemediği bir Kürt sorunu var. Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var. Parlamentoya gelmiş, dolayısıyla parlamentonun içinde bulunuyor görevini yapıyor. Bu sorun çözülecekse, meşru bir organla, HDP ile çözebiliriz" açıklamalarının ardından başlayan tartışma devam ediyor.

Temelli: Çözümün adresi İmralı'dır

HDP'nin bir önceki dönem Eş Genel Başkanlık görevini yürüten Sezai Temelli de CHP liderinin açıklamalrının ardından yaptığı paylaşımda "Demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı'dır" ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demirtaş: HDP elbette muhataptır

Tartışmaya Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş da katıldı.

Demirtaş'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir.

Tabii ki HDP, Kürt sorununun çözümünde tüm tarafların ve her kesimin, açık ve şeffaf katılımını, muhataplığını bilecek siyasi birikime ve deneyime sahiptir. Faydasız ve çoktan tükenmiş tartışmalar gündeme getirmek çözüme katkı sunmaz.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU