BTP lideri Baş'tan barınma eylemi yapan gençlere destek

"Bugün görmezden geldiğiniz gençlerimiz, yarın oy pusulasında sizleri görmezden gelecekler"

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, gençlere desek verdi / Fotoğraf: BTP

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlarda kalmaya hak kazanamayan üniversite öğrencileri, konut kiralarındaki artış ve yurtların pahalılığı nedeniyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle yüz yüze geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Artan kiralar ve talebe yetişecek kadar evin bulunmaması nedeniyle "Barınamıyoruz" diyen öğrenciler, Kadıköy’de bulunan Yoğurtçu Parkı'nda protesto için oturma eylemi başlattı.

Erdoğan: Abartılacak bir sorun yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesi havalimanında düzenlediği basın toplantısında gençlerin barınma sorunu nedeniyle başlattıkları eyleme değinerek, "Şu anda bizim 1 milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Ne yaparsa yapsın, kervan yürüyor. Ve yürüyeceğiz. Ve hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun bir şekilde öyle bir yalan atıyor ki 1 sene içerisinde bu sorunu bitirecekmiş. Zaten böyle abartılacak bir sorun yok ki" dedi.

Hüseyin Baş: Görmezden geldiğiniz gençlerimiz, yarın oy pusulasında sizleri görmezden gelecekler

Gençlerin başlattıkları eyleme dair görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, gençlere destek verdi.

Baş yaptığı paylaşımda, "Siz hiç genç olamamış efendiler, ülkemizin geleceğini sokaklarda bırakamayız. Bugün görmezden geldiğiniz gençlerimiz, yarın oy pusulasında sizleri görmezden gelecekler" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU