Elon Musk, kendisini tebrik etmeyen Biden'a laf attı: "Hâlâ uyuyor"

Elon Musk, Joe Biden'la alay etmek için Cumhuriyetçi Parti ve Donald Trump tarafından sıklıkla kullanılan tanıdık bir tabire başvurdu

Musk’ın Biden için söylediği sözler eski Başkan Trump’ı hatırlattı (Fotoğraflar: AFP / Reuters)

Görünüşe göre SpaceX patronu Elon Musk, şirketinin başarıyla tamamladığı son uzay görevine dair ABD Başkanı Joe Biden'ın sessiz kalmasına itiraz ediyor.

Inspiration4 görevi geçen hafta tamamen sivillerden oluşan mürettebatı Dünya atmosferine fırlattı. Mürettebat daha sonra üç gün boyunca gezegenin etrafında döndü ve cumartesi günü güvenli bir şekilde Dünya'ya indi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden ve Beyaz Saray şu ana kadar inişe dair herhangi bir açıklamada bulunmadı. Bu durum, Musk'ı Cumhuriyetçi Parti'nin ve eski başkan Donald Trump'ın şimdiki başkanla alay etmek için sıklıkla kullandığı bir tabire başvurmaya sevk etti. 

Twitter'da bir kullanıcı, "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, St. Jude için yüzlerce milyon dolar toplanmasını sağlayan en yeni 4 Amerikalı astronotu tanımayı bile reddediyor. Bunun nedenine dair teorin nedir?" diye sordu. 

Musk ise "O hâlâ uyuyor" diye espri yaptı. 
 


Musk'ın tweeti sosyal medya kullanıcılarının sert tepkileriyle karşılaştı. Bazıları başkanı sert bir şekilde eleştirirken diğerleriyse başarılı görevleri için mürettebata dileklerini hemen sunmaması konusunda başkana destek verdi. 

Bir kullanıcı, "Ahbap bir pandemi sırasında ülke yönetmekle meşgul. Savaş sonrası istihbarat brifingleri. Siber güvenlik tehditleri. ABD Yüksek Mahkemesi'nin maskaralıkları ve insan hakları. Bütçe ve vergi mevzuatı" diye yazdı.

Milyarderlerin gururunu okşamak ulusal bir öncelik değil.

 


Başka bir kullanıcı, "Musk'un papağan gibi Trump'ı tekrarladığını ve doğrudan [başkana] saldırdığını görmek epey ilginç. Trump'ın danışma kurulundaydı ama yine de genel olarak tarafsız olduğuna sizi inandırdı. Sadece hatırlatmak için: Trump'a veya Şi Cinping'e rahatsız edici, benzer saldırılarda bulunmadı. Bu yeni" diye yazdı. 
 


Bir diğeri, "Sen uyanıksın, uyuyandan daha iyi olabilirsin. Neden uyuyan yerine kendini Amerika'nın sonraki başkanı olmaya aday göstermiyorsun?" diye sordu.
 


Başka kullanıcılarsa #SleepyJoe (Uykucu Joe) hashtag'iyle Biden'a saldırmaya başladı. 

Bir kullanıcı "#SleepyJoe uyuyor. #Biden gerçek bir başarısızlık" diye yazdı.
 


Bir başkasıysa, "Günün tweeti! #golden (altın) #SleepyJoe" dedi.
 


Başkanlık kampanyasında Trump, Biden'la alay etmek için "Uykucu Joe" tabirini kullanmıştı. Bu, o zamanki rakip başkan adayına taktığı birçok takma addan biriydi. 

Daha yakın zamanda İsrail'in eski başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da, Biden'ın İsrail'in yeni seçilmiş başbakanı Naftali Bennett'la bir toplantısı sırasında uyuduğuna dair daha önce çürütülmüş bir iddiayı tekrarladığı ve Biden'la alay ettiği görülmüştü.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU