FBI'dan kayıp YouTuber Gabby Petito açıklaması: "Ceset bulundu"

Genç kadının konu hakkında konuşmayı reddeden nişanlısı da kayıp

Gabby Petito'nun son Instagram paylaşımı 25 Ağustos'taydı (Petito ailesi)

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Wyoming eyaletindeki bir milli parkta, nişanlısıyla çıktığı geziden sonra günlerdir kendisinden haber alınamayan Gabby Petito'ya ait olduğu düşünülen bir ceset bulunduğunu bildirdi.

Yeni yapılan açıklamada adli tıp incelemesinin devam ettiği, kalıntıların kime ait olduğunun henüz yüzde 100 doğrulanmadığı ve ölüm nedeninin henüz belirlenmediği duyuruldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

FBI ajanı Charles Jones cesedin keşfinin ardından yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:

Petito'nun ailesine baş sağlığı diliyorum. Her ebeveynin tahayyül edebileceği gibi bu, aile için son derece zor bir dönem.

Genç kadının nişanlısı Brian Laundrie ailesi adına bir açıklama yapan Avukat Steven Bertolino ise "Petito'ya dair haberler çok üzücü. Laundrie ailesi, Petito ve yakınları için dua ediyor" diye konuştu.

Öte yandan Wyoming'de Petito'ya ait olduğu düşünülen ceset bulunduktan sonra bölgede gökkuşağı oluşması dikkat çekti.
 


Ne olmuştu?

New York eyaletinin Long Island bölgesinde yaşayan Petito, Laundrie'yle ülkeyi gezmek için yola çıkmıştı. Haziran sonuna doğru seyahate başlayan çift, arabayla ülkenin Batı Kıyıları'ndaki milli parkları gezmeyi planlıyordu.

22 yaşındaki genç kadın gezi sırasında ailesiyle düzenli olarak konuşsa da iletişim ağustos sonlarında aniden kesilmiş ve hakkında 11 Eylül'de kayıp ihbarı yapılmıştı.

Öte yandan Laundrie eylülde evine gelmişti. Güvenlik güçleri ve Petito'nun ailesi, Laundrie ve ailesinden bilgi almaya çalışsa da onlar herhangi bir açıklamada bulunmamıştı. Bunun ardından Lauindrie de 14 Eylül'de yürüyüşe çıkacağını söyleyip ortadan kaybolmuştu.

 

Independent Türkçe, New York Post, Washington Post, Gazete Duvar

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU