Faik Öztrak: İktidar bütçeyi toparlamak için seçimden sonra vergi ve kamu zammına hazırlanıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısında ekonomik verileri değerlendirdi, soruları yanıtladı

Fotoğraf: AA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın basın toplantısından önemli bölümler:

“Ekonomideki kriz her geçen gün ağırlaşıyor. Sokaktan yükselen sesler içinde bulunduğumuz bu çeyrekte de ekonominin iyi gitmediğini gösteriyor. Dün BDDK bir karar aldı. Bazı ürünlerde kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sayısını artırdı. Zaten borçlanan vatandaşa vadeyi uzattım biraz daha borçlan dendi. Milletin borca değil işe, aşa, gelire ihtiyacı var. Saray, İstanbul seçimleriyle uğraştığı için vatandaşı aspirinle oyalamaya çalışıyor. 17 yılda vatandaşın canını yakacak her türlü tedbiri aldılar sosyal güvenlik alanında. Ama hala bugünkü günahlarının üzerini örtmek için geçmişi atıp tutmaktan vazgeçmiyorlar. İktidarın bütçeyi toplamak için seçimden sonra vergi ve kamu zammına hazırlandığı açıkça görülüyor. Bu daha fazla pahalılık demek…”

“Dün MB politika faizini değiştiremedi. Bize bekleyen ekonomilerin neredeyse 4 katı kadar politika faizi var… Ekonomiyi bu hale küresel güçler falan getirmedi, AK Parti iktidarı getirdi.”

“Milleti unuttular, milleti aldatmaya çalışıyorlar. Bizim milletimiz kendisini aldatmaya çalışan siyaset erbabını çok iyi tanır. İnsanlarımızın acilen karınlarını doyurabileceği düzgün işlere ihtiyaç var. Kuru gürültü yapmayı bırakın. Size önerdiğimiz güveni artıracak reçeteye bu defa bir bakın. Milletin vergileriyle ödenen yediğinizin, içtiğinizin hakkını verin. Tüm bunlara çözüm bulması gereken iktidar işi gücü bırakmış İstanbul'un peşinde.”

"İşçilerimiz hakkını hukukunu kimin hangi sendikanın koruyacağına inanıyorsa o sendikanın altında örgütlenmekte özgürdür. Biz AKP gibi çalışanlara sendika dayatması yapmıyoruz… Bazı duyumlar alıyoruz. AKP tarafından görevlendirilen valiler, muhtarları arayarak bilgi alıyor. Hemşehriler üzerinden çalışma yürütüyor.”

"Dün Çorlu tren kazasında sevdiklerini kaybetmiş ailelerimize yapılan muameleyi üzüntü ile karşılıyoruz. Acılı ailelerin üzerine biber gazı ve plastik mermi sıkmak hangi vicdana sığar? Hemşerilerime yapılan bu muameleyi şiddetle kınıyoruz.”

Faik Öztrak basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ordu’daki VIP tartışması

“İmamoğlu gerekli açıklamayı yapmıştır. Ne söylediğini ne ettiğini gayet açık bir şekilde açıklamıştır. Bundan sonrasında süren tartışmanın ne olduğunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Buradan yeniden başak bir gelişmenin olduğunu hissediyorum.”

İmamoğlu’nun “Yıldırım soruları istedi” iddiası

Yayınla ilgili ortadaki bu talebin, yine İmamoğlu şunu açıkladı. Bu Küçükkaya'ya iletilmiş bir talep değil. AKP'nin grup başkanvekili ile bizim grup başkanvekilleri kendi aralarında müzakerenin detaylarını tartışırken Binali Yıldırım'ı temsil eden taraftan böyle bir talep geldi dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU