Rabia Naz'ın okul çantası fotoğrafı 1 yıl sonra dosyaya girdi, aile avukatı “dosyaya sonradan eklenmiş” dedi

Giresun Eynesil’de geçen yıl evinin önünde ağır yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili soruşturmada yeni bilgi ve iddialar gündeme geldi

Rabia Naz 11 yaşındaydı, ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada henüz şüpheli birine ya da şüphelilere ulaşılamadı / Fotoğraf: Twitter

Giresun Eynesil’de geçen yıl evinin önünde ağır yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ailesinin avukatı Emel Bodur Kılıç soruşturmadaki gizlilik kararının artık “göstermelik” hale geldiğini savundu. Av. Kılıç Rabia Naz’ın evinin önündeki bahçenin kazıldığını belirterek, adli emanette kaybolan Rabia Naz’a ait çorap ve tokanın aranıyor olabileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıç, çatıdaki bir sandalyenin altındaki okul çantasının fotoğrafının da 1 yıl sonra dosyaya eklendiğini, soruşturmanın gidişatından endişeli olduklarını dile getirdi. Independent Türkçe’ye konuşan Av. Kılıç şunları söyledi:

Dosyada bir gizlilik kararı alındı. Gizlilik kararı soruşturmanın selameti açısından önemli ama biz artık gelinen aşamada bunun göstermelik olduğunu düşünüyoruz. Yine basında sürekli yer alan bir “60 tanık” ifadesi var. Oysa bizim istediğimiz toplasak 18-20 kişi ve onların ciddi derecede çelişkili beyanlarının eleştirilerek, çelişkileri ortaya çıkarılarak dinlenmesini istedik ama maalesef kolluk kuvvetleri yoldan gelen geçen herkesin alelade beyanlarını aldılar ve bizim istediğimiz şekilde sağlıklı bir soruşturma yapmış değiller.

Hemşirenin “ben çıkardım” dediği çorap Adli emanette kayboldu

Av. Bodur Kılıç’ın dikkat çektiği bir başka nokta da Rabia Naz’a ait çorap ve tokanın adli emanetten kayboluşuydu. Bodur Kılıç, "En önemlisi çocuğun saç tokasının ve çorabının kayıp olduğunu söylüyorduk ki çorabı çıkartmış olan hemşirenin, sağlık memurunun beyanı da vardı. Orada ciddi derecede toz emarelerin bulunduğuna ilişkin ama henüz savcılık bize bu toka ve çorabın kaybıyla ilgili olarak bir açıklama yapabilmiş değil" dedi.

Av. Emel Bodur Kılıç.jpg
Av. Emel Bodur Kılıç

Rabia Naz’ın evinin önü kazılıyor, kayıp çorap ve toka mı aranıyor?”

Av. Bodur Kılıç kayıp çorap ve tokayla ilgili olabileceğini söylediği bir başka gelişmeyi de aktardı.

Çok enteresan ki; 14 ay sonra çocuğun evinin kapısındaki bahçe kazılmaya başlandı. Zannediyorum burada toka ve çorap aranmaya başlandı. Umuyoruz ki toka ve çorap oradan çıkmaz, akıllara durgunluk veren, deli saçması bir şey olur. Zaten öyle bir şey olması mümkün değil ama bunu yapmaya çalışıyor olabilirler diye endişeleniyoruz artık.

Çatıdaki çanta fotoğrafı 14 ay sonra dosyaya girdi, avukat itiraz etti

Endişesini bir başka gelişmeyle dile getiren Bodur Kılıç şu iddiada bulundu:

Çünkü çocuğun atladığı iddia edilen çatıda çantanın üzerine sandalye koyularak oranın bir fotoğrafının çekildiğine ilişkin tanık beyanı vardı ve biz dosyanın avukatları olarak, anne ve baba tarafı olarak bu fotoğrafın nerede olduğunu defalarca sorguladık. Bu fotoğraf dosyada yoktu. 1 ay önce kadar bu fotoğraf dosyaya intikal etti. Bu fotoğraf kim tarafından getirildi, nereden çıktı, hangi emniyet mensubundaydı diye sorduğumuzda; bu fotoğraf dosyada zaten vardı şeklinde bir cevap alındı ama bunu asla kabul etmiyoruz. Çünkü dosyaya giren evrakların UYAP kaydı önemlidir. Hangi tarihte dosyaya taranarak eklendiği önemlidir. Öncelikle bana bu fotoğrafın 12 Nisan 2018 tarihinde dosyada var olduğunu ispat etmeleri gerekiyor. Sonradan delil çıkartılmaya çalışıldığını düşünüyoruz.

Rabia Naz’a ne oldu?

Av. Emel Bodur Kılıç son olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

Maalesef şu aşamada gündemi biraz değiştirmeye çalıştılar ama bizim tek sorumuz Rabia Naz’a ne oldu? Gizlilik kararının göstermelik olduğunu özellikle söylemek istiyorum. Fotoğrafın (sandalyenin altındaki okul çantası) sonradan dosyaya eklendiğini ve bunun hala hesabının verilmediğini, hakkında suç duyurusunda bulunan polislerin akıbetiyle ilgili bir bilgi edinemediğimizi, en önemlisi de adli emanetten neden çorap ve tokalar kayıp oldu, bunun açıklanmasını istiyoruz

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU