Suudi Arabistan, Cidde’de “helal gece kulübü” açıldığı iddialarını yalanladı

Eğlence İdaresi’nden yapılan açıklamada, söz konusu mekanın izinsiz düzenlendiğini ve gerekli hukuki prosedürün başlatılacağını duyurdu

White Club adlı kulübün Dubai ve Lübnan'da iki şubesi bulunuyor / Fotoğraf: Facebook/WhiteClub

Sosyal paylaşım sitelerinde Cidde'de, içki içilmesinin, 18 yaşından küçüklerin girmesinin ve cep telefonuyla çekim yapılmasının yasak olduğu "helal" bir gece kulübünün açıldığı yönünde görüntüler yayımlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Step Feed internet sitesine konuşan Dubai merkezli organizasyon şirketi Addmind Hospitality Group’un CEO’su Tony Habry, Suudi Arabistan’ın sahil kenti Cidde’de yeni bir mekan açılacağını, ancak bunun “gece kulübü” değil “kafe” veya “lüks” salon olarak isimlendirilebileceğini açıklamıştı.

Eğlence İdaresi yalanladı

Suudi Arabistan Eğlence İdaresi’nden yapılan açıklamada Cidde’deki faaliyetlerle ilgili yayınlanan videolar hakkında hukuki işlem başlatıldığını duyurdu.

 

Kurumun başka bir etkinliğe izin verdiği ancak etkinliği organize edenlerin bu izni kötüye kullandığı belirtilen açıklamada, "helal gece kulübü"yle ilgili bir ifadeye yer verilmedi.

2030 vizyonu doğrultusunda kurulan Suudi Arabistan Eğlence İdaresi’nin başkanlığını Türki Al Şeyh yapıyor. Kurum, ülke genelinde konser, sergi, tiyatro gibi etkinlikleri organize ediyor.

Söz konusu etkinliğin, Dubai merkezli "White Dubai" isimli bir gece kulübü tarafından düzenlendiği öne sürülmüştü.

 

Twitter’daki paylaşımlarda, sahil kenarına açılan mekanda kadın ve erkekler için ortak dans pistinin olduğu, giriş ücretinin bin lira civarında olduğu ve kulübün içerisinde “helal bar” bulunduğu iddia edilmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU